
Заливні яйця
[i]На 10 шкаралупок: 2 склянки м’ясного бульйону. 20 г желатину, 1 червоний солодкий перець, 70 г кукурудзи, 300 г шинки, кріп.[/i]
Сирі яйця ретельно вимила. З тупої сторони яйця зробила невеличкий отвір і вилила вміст. Обережно промила всередині під проточною водою. Залишила, щоб повністю висохли.
Перець помила, почистила, дрібно нарізала кубиками, як і шинку. У кожну шкаралупку попри стінку поклала гілочку кропу. На саме дно виклала трішки перцю. Тоді подрібнену шинку, кукурудзу. Потім знову перець і повторювала шари до верху заготовки.
Бульйон поперчила і посолила за смаком. Желатин розчинила у бульйоні згідно інструкції на упаковці. Залила бульйоном заготовки і поставила застигати у холодильник на кілька годин.
Із застиглих яєць почистила шкаралупку, як зі звичайних варених.

[i]Мої враження і поради.[/i] Ця страва така ефектна, що про смак не задумуєшся. А смак її залежить і від смачного бульйону, і від наповнювачів. До речі, у якості останніх можна використати і копчене м’ясо, рибу, варені креветки – на ваш смак. Желатин варто зробити ще тугішим, ніж за інструкцією.