Рибний пиріг із яєчно-сметанною заливкоюТісто: 100 г маргарину, 100 г сметани, 1 жовток, 1-1,5 склянки борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, по дрібці солі і цукру.
Начинка: банка рибної консерви в олії, 5-6 цибулин.
Для заливки: 4 яйця, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. борошна, сіль, перець за смаком.Борошно просіяла і змішала з розпушувачем. Жовток відділила від білка, додала до нього сіль, цукор і перемішала. Додала м’який маргарин і ще раз перемішала, потім додала сметану. Поступово додаючи борошно, замісила тісто і поклала на 20 хвилин у холодильник.
Тим часом приготувала начинку. Цибулю почистила, дрібно нарізала і обсмажила на олії. З консерви злила олію, розім’яла рибу виделкою. Змішала рибу із обсмаженою цибулею.
Охолоджене тісто виклала у форму для випікання, сформувавши бортики. Виклала начинку на тісто.
Для заливки яйця збила, додала сметану, сіль, перець, борошно і ретельно розмішала. Вилила заливку на начинку. Випікала пиріг у духовці за температури 180-200 градусів приблизно 40 хвилин.
Мої враження і поради. Пиріг простий, смачний і досить дешевий. Його приготування не потребує особливих кулінарних навичок. Годиться для вечері або на другу страву на обід.
6-04-2012, 17:46
0
10 953