Пиріг із капустоюІнгредієнти: 250 г теплої води, 100 г олії, 50 г цукру, 0,5 ч. л. солі, 25 г свіжих дріжджів (або 1 ч. л. сухих), приблизно 500 г борошна, 0,5 кг кислої капусти, цибулина, 4 яйця, сіль, перець за смаком.
Дріжджі розчинила у теплій воді, додавши трохи цукру, залишила їх на 10 хв. підходити. Тоді перемішала, додала решту цукру, сіль, олію, борошно і замісила м’яке тісто. Залишила його на 1,5-2 години підходити.
Кислу капусту промила, відтиснула, залила окропом і потушкувала до м’якості. Відцідила, приправила сіллю, цукром і перцем за смаком, додала підсмажену цибулю і подрібнені яйця.
Тісто розділила на дві частини. Більшу тонко розкачала і виклала у змащену олією форму, зробивши бортики. Виклала начинку, накрила розкачаною другою половиною тіста. Бортики загорнула і оформила верх пирога. Змастила збитим яйцем.
Випікала приблизно 45 хвилин на малому вогні.
Мої враження і поради. Пухкий пиріг за цим рецептом годиться як самостійна страва на обід чи вечерю. Виключивши яйця, отримаєте пісну страву. Можна використовувати й свіжу капусту, яку потрібно нарізати і зварити у молоці до м’якості.
16-03-2012, 10:11
0
9 843