Торт "Улюблений"Інгредієнти:100 г вершкового масла або маргарину, 2 яйця, склянка сметани або кефіру, 1склянка цукру, 2 склянки муки, 1,5 ч. л. разпушувача, 1 ст. л. какао.
Для крему: 600-700 г сметани 20%, 100 г цукру. М’яке масло з’єднала із яйцями, трохи збила. Додала кефір, цукор, погасила оцтом соду і розмішала. Борошно просіяла і додала до тіста, ретельно розмішала. Тісто вийшло як дуже густа сметана. Форму для випікання змастила вершковим маслом і вилила половину тіста. Випікала приблизно 30 хвилин (до сухої зубочистки).
До другої половини тіста додала какао і ретельно перемішала. Спекла другий корж. З обох коржів зрізала боковинки, відступаючи відкраю приблизно 1 сантиметр і виправляючи форму коржа ближче до кола.
Обидва остуджені коржі розрізала впоперек навпіл.
Сметану збила з цукром до стійкості. Перемастила коржі кремом, кладаючи один на один і чергуючи їх за кольором. Ретельно обмастила кремом боки торта.
Обрізки з коржів подрібнила руками у крихту. Обсипала цією крихтою торт і поклала його у холодильник.
Мої враження та поради. Торт за цим реецптом ефектний на вигляд і смачний. Як на мій смак, він надто сухий, тому я б радила проколювати коржі виделкою, щоб вони краще просочилися кремом. Для любителів "мокрих" тортів краще просочити їх якимось варенням, а тоді перемастити кремом. Також не кладіть торт одразу у холодильник – залиште його на кілька годин на столі, а вже потім покладіть у холодильник. Це теж сприятиме кращому просочуванню коржів.
Дуже сподобалось оформлення торта крихтами від коржа. Воно і додає торту оригінального вигляду і просте у виконанні.
9-03-2012, 15:06
0
18 231