Кекс із яйцем, шинкою, сиром і перцемІнгредієнти: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки води, 1 упаковка сухих дріжджів, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. цукру, 5 яєць, 50 г шинки, 50 г твердого сиру, 1 болгарський перець, гарбузові зернята, зелень, сіль, спеції за смаком.
Спочатку змішала дріжджі із просіяним борошном. Цукор і сіль розчинила в теплій воді й разом з олією додала до борошна. Замісила тісто і залишила підходити приблизно годину. Тоді додала до нього по черзі 3 сирі яйця, вимішуючи щоразу до однорідності дерев’яною лопаткою. Залишила знову підходити хвилин на 30.
Тим часом нарізала кубиками шинку, твердий сир і перець. Шинку трохи обсмажила на олії. Два яйця зварила на круто. Додала до тіста шинку, сир, перець, подрібнену зелень і гарбузові зернята, перемішала.
Форму застелила папером для випікання. Вилила в неї суміш. Поклала в середину варені яйця. Випікала в розігрітій духовці на середньому вогні 20-25 хвилин.
Мої враження і поради. За цим рецептом вийшов гарний у розрізі і смачний овочевий кекс. Така страва годиться і для сімейного обіду, і для закусок на святковому столі. Раджу в середину класти домашні варені яйця, тоді в розрізі вони виглядатимуть яскравіше.
10-02-2012, 14:54
0
9 396