Морквяно-грибна запіканкаІнгредієнти: 4 яйця, 1/2 склянки молока, 5 ст. л. борошна, 100 г шампіньйонів, цибулина, 2 морквини, олія, сіль, перець за смаком.
Гриби помила, крупно нарізала і відварила кілька хвилин у підсоленій воді. Цибулину почистила, дрібно нарізала. Морквину нарізала пластинками. Підсмажила цибулю на олії до прозорості, додала моркву і відварені гриби, перемішала і смажила кілька хвилин. Посолила і поперчила за смаком.
Потім з’єднала борошно, яйця і молоко. Замісила рідке тісто.
Форму змастила олією, посипала панірувальними сухарями. На дно форми виклала половину грибно-морквяної суміші, потім вилила половину тіста. Далі виклала решту грибів із морквою і вилила решту тіста.
Випікала у розігрітій духовці до готовності приблизно 25 хвилин.
Мої враження і поради. Ця страва розвіє хибну думку про те, що запіканки не входять до категорії святкових страв. Вона стане не лише прикрасою столу, але і центром кулінарної програми. Інгредієнти вказані на форму 10х20 см. Можна за смаком збільшувати кількість моркви чи грибів.
26-01-2012, 12:12
0
8 937
Теги -