Десерт желейнийІнгредієнти: 200 г сметани, 3 пачки різнобарвного желе, 10 г швидкорозчинного желатину, 100 г цукру.Спочатку приготувала желе за інструкцією на упаковці, але вдвічі зменшила кількість води. Розлила його у пласкі формочки і поклала в холодильник.
Доки застигало кольорове желе, приготувала сметанне парфе. Желатин замочила у 70 мл теплої кип’яченої води й залишила для набухання. Потім поклала на малий вогонь і, постійно помішуючи, довела желатин до повного розчинення, не дозволяючи йому закипіти. Сметану збила міксером із цукром до повного розчинення, потім, продовжуючи збивати, влила желатин тонким струменем.
Застигле кольорове желе нарізала шматочками і виклала у креманки, зверху залила сметанним парфе і поклала у холодильник на 2 години. Перед подаванням прикрасила кольоровою посипкою.
Мої враження та поради. Цей рецепт приваблює простотою виконання і гарним виглядом десерту. За бажання шари кольорового желе можна заливати одразу в креманки, але тоді для приготування десерту потрібно буде набагато більше часу. За смаком можна додати курагу, чорнослив, горіхи (мелені чи цілі), тертий шоколад.