М’ясне кільцеІгредієнти: 6 курячих філе, 8 перепелиних і 4 курячі яйця, 1 яйце куряче для фаршу, упаковка листкового тіста, 1 невелика морквина, 1 зубчик часнику, 1 цибулина, зелень.Яйця відварила, остудила, почистила. Великі розрізала навпіл. Моркву, часник, цибулю почистила, подрібнила і обсмажила на олії. Зняла з вогню й охолодила.
Куряче м’ясо перекрутила на м’ясорубці разом із підсмаженими овочами. Додала до фаршу сире яйце, посолила, поперчила за смаком, добре перемішала. На деко постелила лист пергаменту, змастила його олією і виклала на нього фарш у формі кільця. Усередину "втопила" варені яйця, чергуючи великі і малі.
Розморожене листкове тісто порізала на смужки, приблизно 2,5 см шириною, поклала їх зверху на фарш. Далі нарізала тісто вузькими (1,5 см) смужками, скрутила їх спіральками і виклала поміж широкі смужки. Також спіральками обкрутила кільце навколо і в середині.
Змастила тісто жовтком, а відкриті ділянки м'яса майонезом. Поклала у розігріту духовку і випікала на повільному вогні приблизно 25-20 хв.
Мої враження і поради. Ця страва чудово підходить на гаряче до святкового столу. Запечений курячий фарш виходить дуже ніжним і дієтичним. Під час приготування фаршу використовуйте спеції за вашим смаком. Для обмащування кільця можна використовувати збитий жовток, суміш майонезу і гірчиці, молоко.
30-12-2011, 12:18
0
5 582