Заварний торт із фруктамиДля тіста: 100 г масла, 1 склянка води, 1 склянка борошна, дрібка солі, 4 яйця.
Для крему: 1 пакет польського заварного крему, 1 л молока, 600 г масла.
Для прикраси: банка консервованих кілець ананасу, 6 ківі, 5 апельсинів, пачка світлого желе.
Спочатку заварила тісто для коржів. До води додала масло і сіль, підігріла, потрохи всипала борошна і розмішувала, щоб не було грудок. Довела до кипіння і дала трішки вистигнути. Тоді по одному додала яйця. Форму для випікання вистелила папером, який добре змастила олією. Викладала тісто смужками товщиною з мізинець у формі клітки, роблячи невеликі зазори. Випікала до коричневого кольору, приблизно 25 хвилин.
Із цієї кількості тіста в мене вийшов один корж і ще залишилось трохи. Тому я заварила тісто ще раз у тих же пропорціях і спекла ще два коржі. Всього у мене вийшло 3 сухі коржі.
Зробила заварний крем на молоці, згідно інструкції на упаковці. В кінці додала масло.
Ківі і апельсини нарізала кружальцями.
У роз’ємну форму виклала корж, зверху намастила його кремом, тоді розклала фрукти в довільному порядку, знову крем і поклала другий корж. Повторила шари. Зверху виклала фрукти. Желе заварила на соку із ананаса і гарячим облила торт починаючи із центру до боків. Поклала на кілька годин у холодильник.
Застиглий торт обережно витягнула із форми. Боки обсипала кокосовою стружкою.
Мої враження і поради. Торт дуже смачний і ефектний на вигляд. Чудово підходить для святкового столу. Вважаю, що фрукти у ньому можна замінювати на свої улюблені і також використати кольорові желе для прикраси верху.
29-12-2011, 16:15
0
9 369