Домашній майонезПропоную заправляти салати домашнім майонезом, рецепт якого я випробувала.
Інгредієнти: яйце, склянка рафінованої олії (можна оливкової), 1 ч. л. солі, 1,5 ч. л. оцту або сік одного лимона.У мисці зі звуженим дном збила виделкою яйце, сіль і чайну ложку олії до однорідності.
Додаючи олію по кілька краплин, постійно розмішувала до однорідної маси. На цьому етапі суміш має світло-коричневий колір.
Коли вже додала приблизно чотири чайні ложки олії, перелила суміш в ємність від блендера. Далі збивала суміш міксером, поступово додаючи по кілька краплин олії. Наприкінці (приблизно четвертину склянки) додавала тонким струменем. Суміш вийшла досить густою. Тоді додала оцет і ще раз збила. Суміш різко побіліла. В принципі, майонез уже готовий. Я додала до нього на свій смак дві ложки готової гірчиці, трохи поперчила.
Мої враження і поради. На приготування 370 г домашнього майонезу за цим рецептом я витратила приблизно 12 хвилин. Отриманий майонез за консистенцією нагадує збиті вершки. Готуючи майонез вдома, можна урізноманітнити його смак додаванням спецій за власним бажанням. Принциповими в приготуванні домашнього майонезу є дві умови: постійне збивання і додавання олії на початковому етапі краплинами. Це необхідно для того, щоб майонез не розшарувався. Можна комбінувати різні олії, додавати часник, гірчицю суху чи в зернах. Яйця для майонезу повинні бути свіжі і охолоджені. А кількість оцту і його міцність залежить від вашого смаку.
21-12-2011, 13:01
0
6 007