Кекс із шоколадом
Інгредієнти: 250 г м’якого маргарину, 250 г цукру, 1 пакет ванільного цукру, 4 яйця, 400 г борошна, 50 г шоколаду, 100 г крохмалю, 1 ч. л. розпушувача, 200 мл молока, 3 ст. л. з гіркою какао, 70 мл холодної води, сіль.
Маргарин збила із цукром і ваніліном до утворення пишної піни, додала сіль і по одному додавала яйця. Борошно змішала з крохмалем, поступово засипала його у маргариново-яєчну суміш, потім додала молоко, воду, розпушувач і ретельно розмішала.
Третину тіста з’єднала з какао, розмішала. Дві третини тіста залишила без змін. Форму для випікання змастила олією. Виклала частину світлого тіста, потім – темне, а зверху – решту світлого. Зверху посипала кекс шматочками шоколаду.
Випікала у розігрітій до 180 °С духовці приблизно годину. Готовність перевіряла зубочисткою.
Мої враження і поради. Цей кекс має гарний вигляд, та на шоколадну частину тіста я виділила би більше, ніж третину, щоби зробити темний шар помітнішим. Тісто трохи густе, варто додати більше рідини (молока, наприклад). Але всі дрібні недоліки перекривають чудовий шоколадний смак і ванільний аромат.
19-12-2011, 12:45
0
4 103