Пиріг із шоколадною начинкоюДля тіста потрібно: 450 г борошна, по 200 г цукру і вершкового масла, 2 пакетики ванільного цукру, 3 ст. л. розпушувача, 2 яйця.
Для начинки: 1 кг сиру, 250 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 2 пакетики суміші шоколадного пудингу, 4 яйця, 375 г розтопленого вершкового масла.
Борошно і розпушувач просіяла у миску. Додала звичайний і ванільний цукор, яйця і вершкове масло. Замісила однорідне еластичне тісто. Деко вистелила папером для випікання і прямо на ньому розкачала 2/3 тіста.
Для приготування начинки розтерла сир зі звичайним і ванільним цукром, сухою сумішшю шоколадного пудингу і яйцями. Додала попередньо розтоплене вершкове масло і розмішала. Виклала начинку на тісто і розрівняла. Решту тіста використала для прикрашання. Розділила його на невеликі шматочки і виклала кружечками зверху начинки в шаховому порядку. Випікала у добре розігрітій духовці приблизно годину.
Мої враження і поради. За цим рецептом виходить вишуканий і смачний пиріг. У ньому гармонійно поєднується розсипчасте пісочне тісто і шоколадна начинка ніжної сирної консистенції. І за смаком, і за виглядом цей пиріг годиться до святкового столу. Тим більше, що з цих інгредієнтів його виходить приблизно на 20 порцій.
16-12-2011, 12:21
0
6 383