Грушевий пиріг із кукурудзяним борошномІнгредієнти: 1 кг грушок, 300 г вершкового масла, 50 г меду, склянка цукру, 4 яйця, 130 г кукурудзяного борошна, 40 г борошна, 1 ч. л. роз¬пушувача, цедра 2 лимонів, сік половинки лимона.
Духовку потрібно добре розігріти. Груші почистила, нарізала великими кубиками, збризнула соком половинки лимона. У казанку розтопила 80 г масла, додала мед і, постійно помішуючи, доводила суміш до стану карамелі. Тоді додала груші, добре перемішала і тушкувала на малому вогні 5-7 хвилин.
Решту масла потрібно збити з цукром. У мене була лише пачка масла, частину вже додала до грушок, тому для потрібної кількості я додала півпачки маргарину (зауважу, що це не вплинуло на кінцевий результат). Коли масло доб¬ре збилося з цукром, по одному додавала яйця. Продовжуючи збивати, потрохи додавала пересіяне кукурудзяне борошно, пшеничне борошно і розпушувач. Коли тісто стало однорідним, додала груші, цедру лимонів і перемішала. Тісто вийшло дуже рідким, я навіть засумнівалася, чи не потрібно додати ще борошна, але вирішила до¬тримуватися рецепту. Сковорідку застелила папером для випічки і змастила маслом. Вилила тісто у форму і випікала годину.
Мої враження і поради. Готовий пиріг вийшов дуже ніжним, м’яким, тож не потрібно боятися рідкого тіста. Ця кількість інгредієнтів роз¬рахована на форму діаметром 28 см, отож для форми меншого діаметру варто пропорційно зменшити кількість продуктів. Врахуйте, що в об’ємі пиріг майже не виростає. Його ніжність і приємний смак збереглися і на наступний день.
18-11-2011, 17:16
0
6 352