"Кишеньки" з грибами – дієтична страва
На 4 порції потрібно: 4 філе курячої грудинки, 200 г твердого сиру, цибулина, 3 ст. л. вершкового масла, 500 г шампіньйонів, 1 ст. л. олії, 125 мл м’ясного бульйону, 200 мл вершків, сіль, перець.
Курячі грудинки помила і підсушила. Далі надрізала їх у вигляді кишеньки. Для цього потрібно гострим ножем поперек по товщині надрізати м’ясо, але не до кінця.
Цибулю нарізала кубиками і посмажила зі столовою ложкою вершкового масла. 200 г шампіньйонів нарізала, перемішала з цибулею і тушкувала, доки не випарувалася рідина. Посолила, поперечила їх, натерла на крупній тертці твердий сир, додала дрібно порізану зелень, все перемішала. Нафарширувала грудинки грибно-сирною сумішшю, краї з’єднала зубочистками і посмажила у олії з обох боків. Налила бульйон і після закипання тушкувала 10 хвилин на малому вогні під покришкою.
Із решти грибів зробила соус: порізала гриби скибочками, трохи потушкувала у вершковому маслі, налила вершків і варила приблизно вісім хвилин. Подавала страву із товченою картоплею і соусом.
Мої враження і поради. "Кишеньки" – смачна м’ясна страва. На їхнє приготування витратила приблизно 40 хвилин. Чудовий смак і оригінальний вигляд дозволяють приготувати її і для сімейної вечері, і на святковий стіл. Раджу глибше прорізати м’ясо, тоді в "кишеньку" поміститься більше начинки.
9-11-2011, 16:20
0
7 980