add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Домашня пахлава

Домашня пахлава: смачно і нескладно

Інгредієнти: 400 г борошна, 10 г дріжджів, 1/2 чайної ложки солі, 150 г цукру, 400 г почищених горіхів, 150 г вершкового масла, 50 г меду, дрібка шафрану, жовток, маргарин для змащування дека.

Рецепт цих східних ласощів взяла із журналу.

Борошно просіяла через сито. Молоко нагріла, додала сіль, 1 ст. л. цукру, все це перемішала. Дріжджі порізала тоненькими пластинками і розвела у молоці. Потім додала просіяне борошно і замісила тісто. Поставила його в тепле місце на годину. Зазначу, що тіста вийшло дуже мало.

Доки тісто підходило, я відібрала з горіхів цілі половинки, а решту подрібнила в блендері. Потім перемішала їх із цукром і шафраном. Також розтопила вершкове масло на водяній бані.

За рецептом тісто потрібно було розділити на 10 кульок і розкачати. Хоча тісто й підійшло, та все-таки 10 частинок вийшли дуже маленькими. Я розкачувала їх дуже тоненько, майже до прозорості, також при розкачуванні намагалася надавати коржу прямокутної форми. Зрештою вийшли прямокутники середнього розміру 10 на 20 см.

Далі ввімкнула для нагрівання духовку і почала викладати коржі. На змащене маргарином деко поклала один пласт, змастила його розтопленим вершковим маслом, потім розподілила приблизно дві столові ложки горіхової начинки і накрила другим шаром. Таким чином виклала всі шматки тіста. Верхній змастила яєчним жовтком і гострим ножем нанесла малюнок у вигляді великих ромбів. Випікала в духовці 35 хвилин.

Насамкінець мед розтопила на водяній бані до рідкого стану. Тоді витягла з духовки готову пахлаву і, як вказано було в рецепті, переклала її на велику тарілку та залила залишками масла і медом. Залишила на дві години. І масло, і мед стекли з пахлави і утворили навколо неї калюжу, просочилися лише нижні шари. Мене це здивувало, але я чітко дотримувалася рецепту. Через певний час розрізала пахлаву на ромби. Прикрасила горіховими половинками.
Домашня пахлава

Мої враження і поради. Пахлава вийшла дуже смачна і ароматна, а приготувати її нескладно. Хоча є й недоліки. Всі коржі не просочилися медом, а лише нижні. А верхній корж був сухий і трішки тріскав під час нарізання. Мабуть, потрібно не лише наносити малюнок, а надрізати верхній корж у вигляді ромбів.

Якщо використати пропорції, які подають у рецепті, тіста не вистачає на десять коржів. Та й сама пахлава виходить невеликою. Тож раджу збільшити кількість продуктів втричі, а готовий виріб залити медом і маслом прямо у формі для випікання, щоби просочилися усі коржі.
Рейтинг:
(голосів: 0)
7-11-2011, 16:08
0 5 844

Теги - рецепти, пахлава, мед
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
{slider sliderID='1' category="60" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="yes"}
ВІДЕО Переглянути все відео
{slider sliderID='2' category="12" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="no"}
• Опитування
Блоги
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
Wicked: чародійка

Жанр: фантастика, пригоди

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 12:30 16:10

Жанр: трилер, екшн

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 17:30

Жанр: драма

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 15:30

Жанр: трилер

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 19:10
Новини України