Домашня пахлава

Смачні рецепти
5 922
0
Домашня пахлава

Домашня пахлава: смачно і нескладно

Інгредієнти: 400 г борошна, 10 г дріжджів, 1/2 чайної ложки солі, 150 г цукру, 400 г почищених горіхів, 150 г вершкового масла, 50 г меду, дрібка шафрану, жовток, маргарин для змащування дека.

Рецепт цих східних ласощів взяла із журналу.

Борошно просіяла через сито. Молоко нагріла, додала сіль, 1 ст. л. цукру, все це перемішала. Дріжджі порізала тоненькими пластинками і розвела у молоці. Потім додала просіяне борошно і замісила тісто. Поставила його в тепле місце на годину. Зазначу, що тіста вийшло дуже мало.

Доки тісто підходило, я відібрала з горіхів цілі половинки, а решту подрібнила в блендері. Потім перемішала їх із цукром і шафраном. Також розтопила вершкове масло на водяній бані.

За рецептом тісто потрібно було розділити на 10 кульок і розкачати. Хоча тісто й підійшло, та все-таки 10 частинок вийшли дуже маленькими. Я розкачувала їх дуже тоненько, майже до прозорості, також при розкачуванні намагалася надавати коржу прямокутної форми. Зрештою вийшли прямокутники середнього розміру 10 на 20 см.

Далі ввімкнула для нагрівання духовку і почала викладати коржі. На змащене маргарином деко поклала один пласт, змастила його розтопленим вершковим маслом, потім розподілила приблизно дві столові ложки горіхової начинки і накрила другим шаром. Таким чином виклала всі шматки тіста. Верхній змастила яєчним жовтком і гострим ножем нанесла малюнок у вигляді великих ромбів. Випікала в духовці 35 хвилин.

Насамкінець мед розтопила на водяній бані до рідкого стану. Тоді витягла з духовки готову пахлаву і, як вказано було в рецепті, переклала її на велику тарілку та залила залишками масла і медом. Залишила на дві години. І масло, і мед стекли з пахлави і утворили навколо неї калюжу, просочилися лише нижні шари. Мене це здивувало, але я чітко дотримувалася рецепту. Через певний час розрізала пахлаву на ромби. Прикрасила горіховими половинками.
Домашня пахлава

Мої враження і поради. Пахлава вийшла дуже смачна і ароматна, а приготувати її нескладно. Хоча є й недоліки. Всі коржі не просочилися медом, а лише нижні. А верхній корж був сухий і трішки тріскав під час нарізання. Мабуть, потрібно не лише наносити малюнок, а надрізати верхній корж у вигляді ромбів.

Якщо використати пропорції, які подають у рецепті, тіста не вистачає на десять коржів. Та й сама пахлава виходить невеликою. Тож раджу збільшити кількість продуктів втричі, а готовий виріб залити медом і маслом прямо у формі для випікання, щоби просочилися усі коржі.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Афера на 13 мільйонів: на Буковині затримали забудовника, який обдурив інвесторів
6 313
Не стало завідувачки відділу Чернівецького центру контролю хвороб Оксани Жук
6 273
Передача ключів відбулася мирно: на Буковині ще три громади перейшли до ПЦУ
4 408
Затримання працівниками ТЦК лікаря-педіатра на Буковині: триває службове розслідування
3 889
Смертельне побиття буковинки Вікторії Тоненчук: підозрюваний постане перед судом
3 229
Звільнився багаторічний керівник пологового будинку №2 в Чернівцях Альберт Куріцин
3 149
На Буковині директор ліцею розтратив кошти, виділені на ремонт гуртожитку для ВПО
2 761
Відзавтра у Чернівцях тимчасово перенесуть зупинки громадського транспорту
2 717
У багатоповерхівці Чернівців горить квартира, евакуювали 23 людей
2 560
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
2 324


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.