RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Домашня пахлава

Домашня пахлава: смачно і нескладно

Інгредієнти: 400 г борошна, 10 г дріжджів, 1/2 чайної ложки солі, 150 г цукру, 400 г почищених горіхів, 150 г вершкового масла, 50 г меду, дрібка шафрану, жовток, маргарин для змащування дека.

Рецепт цих східних ласощів взяла із журналу.

Борошно просіяла через сито. Молоко нагріла, додала сіль, 1 ст. л. цукру, все це перемішала. Дріжджі порізала тоненькими пластинками і розвела у молоці. Потім додала просіяне борошно і замісила тісто. Поставила його в тепле місце на годину. Зазначу, що тіста вийшло дуже мало.

Доки тісто підходило, я відібрала з горіхів цілі половинки, а решту подрібнила в блендері. Потім перемішала їх із цукром і шафраном. Також розтопила вершкове масло на водяній бані.

За рецептом тісто потрібно було розділити на 10 кульок і розкачати. Хоча тісто й підійшло, та все-таки 10 частинок вийшли дуже маленькими. Я розкачувала їх дуже тоненько, майже до прозорості, також при розкачуванні намагалася надавати коржу прямокутної форми. Зрештою вийшли прямокутники середнього розміру 10 на 20 см.

Далі ввімкнула для нагрівання духовку і почала викладати коржі. На змащене маргарином деко поклала один пласт, змастила його розтопленим вершковим маслом, потім розподілила приблизно дві столові ложки горіхової начинки і накрила другим шаром. Таким чином виклала всі шматки тіста. Верхній змастила яєчним жовтком і гострим ножем нанесла малюнок у вигляді великих ромбів. Випікала в духовці 35 хвилин.

Насамкінець мед розтопила на водяній бані до рідкого стану. Тоді витягла з духовки готову пахлаву і, як вказано було в рецепті, переклала її на велику тарілку та залила залишками масла і медом. Залишила на дві години. І масло, і мед стекли з пахлави і утворили навколо неї калюжу, просочилися лише нижні шари. Мене це здивувало, але я чітко дотримувалася рецепту. Через певний час розрізала пахлаву на ромби. Прикрасила горіховими половинками.
Домашня пахлава

Мої враження і поради. Пахлава вийшла дуже смачна і ароматна, а приготувати її нескладно. Хоча є й недоліки. Всі коржі не просочилися медом, а лише нижні. А верхній корж був сухий і трішки тріскав під час нарізання. Мабуть, потрібно не лише наносити малюнок, а надрізати верхній корж у вигляді ромбів.

Якщо використати пропорції, які подають у рецепті, тіста не вистачає на десять коржів. Та й сама пахлава виходить невеликою. Тож раджу збільшити кількість продуктів втричі, а готовий виріб залити медом і маслом прямо у формі для випікання, щоби просочилися усі коржі.
Редактор: Galina
7-11-2011, 16:08
Коментарів 0 Переглядів 5 857

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.