"Панські торбинки"
Для налисників: 0,5 л молока, 3 яйця, склянка борошна, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. олії, сіль за смаком.
Начинка: 150 г шампіньйонів, 2 великі цибулини, 200 г курячого філе.Тісто для налисників досить вибагливе, тож я не змішувала всі інгредієнти одночасно. Спочатку збила яйця і додала 250 мл молока, все добре вимішала. Потім ще додала цукор, олію й дрібку солі. В окремий посуд насипала борошна і туди додала всю суміш. Далі збивала міксером, тісто виходить без грудочок. Насамкінець долила ще 250 мл молока. Тісто вийшло досить рідким, і я сумнівалася, чи добре спечуться налисники. Але вони, на диво, не розвалювалися і добре переверталися. З цієї кількості тіста вийшло 14 млинців.
Шампіньйони дрібно порізала й смажила разом із дрібно нарізаною цибулею 15 хвилин, потім посолила, поперчила за смаком. Гриби під час готування пускають сік, тому до них нічого не потрібно доливати. Варене куряче філе дрібно порізала і додала до грибів, перемішала. Потім додала 2 столові ложки сметани і ще п’ять хвилин тушкувала.
Столову ложку з гіркою начинки поклала на млинець, зібрала краї і зав’язала пір’ям зеленої цибулі. Пір’ям цибулі зручно зав’язувати "торбинку" і воно майже не рвалося.
Мої враження і поради. Страва варта затраченого часу (приблизно 1,5 години). "Панські торбинки" за смаком і за оригінальною формою дуже сподобалися дітям. Це гарна страва і для святкового столу. Млинці можна приготувати заздалегідь, а перед приходом гостей покласти на 10 хвилин у духовку і подати на стіл як гарячу страву.
5-11-2011, 15:55
0
20 694