Гарбуз, фарширований м’ясом і овочамиГарбузові страви восени дуже актуальні. Крім простішої і звичнішої гарбузової каші, хочеться приготувати щось оригінальне. Особливо коли під руками невеличкий гарбуз приблизно на 2 кілограми. Пропоную нескладний, але оригінальний рецепт.
Із невеликого гарбуза вирізати кришку й очистити його від насіннячок. Зернята, до речі, не варто викидати. Їх треба промити, висушити і можна приготувати з них домашні цукерки. Для цього потрібно змішати мед з цукром 1:2 і розігріти на водяній бані. Добре підсмажені зернята додати в карамель і, помішуючи, варити 10 хвилин.
Для начинки гарбуза потрібно обсмажити м’ясо (тільки не зовсім пісне) шматочками. Моркву почистити й спасерувати. Скласти все в каструлю. Червоний болгарський перець почистити, порізати смужками. Ананас (свіжий або з банки, але тоді у власному соку) порізати шматочками. Усе змішати, посолити, додати трохи води й тушкувати до готовності.
Перекласти все в гарбуз і поставити в нерозігріту духовку на низьку температуру. Запікають гарбуз від години до двох.
На стіл подавати прямо в гарбузі з великою ложкою, щоби можна було зішкрібати м’якоть зі стінок гарбуза.
Запікати можна й не лише в цілому гарбузі, а й у половинці. Тоді її варто прикрити фольгою, щоби начинка не пригорала.
23-10-2011, 11:43
0
15 179
Теги -