add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Домашні еклери

Домашні еклери: смачно, просто і вигідно

Еклери люблю з дитинства. Але так як багато чула про проблеми із заварним тістом, готувати їх не наважувалася. Нещодавно натрапила в Інтернеті на відгук однієї господині, яка розповідала, що за цим рецептом вона готує еклери на вечерю до чаю. Отже, вирішила я, це зовсім не складно і можна спробувати.

Для тіста потрібно: склянка води, 100 г вершкового масла, 4 яйця, дрібка солі, склянка борошна.

У невелику каструлю налила воду й додала масло, дрібку солі. Довела до кипіння й почекала, щоб масло розтопилося. Тоді додала борошно, ретельно помішуючи, щоб не було грудочок. Розмішувала дуже швидко, бо тісто стало густим. Проварила, помішуючи, щоб не пригоріло, ще 2 хвилини.

Знявши отриману масу з вогню, по одному додало до неї яйця. Після додавання кожного яйця ретельно, але недовго, вимішувала суміш. Наступне додавала тоді, коли маса ставала однорідною. Отримана в кінці маса теж однорідна.

Деко застелила пергаментним папером і змастила олією. За допомогою чайної ложки, яку щоразу вмочувала у воду, виклала еклери. Із цієї кількості тіста виходить 18 тістечок.

Випікала еклери у добре розігрітій духовці приблизно 30 хвилин до рум’яного кольору. Готові еклери витягнула з духовки й дала їм трохи охолонути.

Для начинки зварила заварний крем. Автор рецепту радила ще таку начинку: змішати сир (200 г) зі згущеним молоком (1 банка), додати ванільний цукор і родзинки.

Роблячи невеликі надрізи, за допомогою чайної ложки наповнила тістечка начинкою.
Домашні еклери

Мої враження та поради: готувати еклери за цим рецептом справді не важко. Під час випікання невеликі купки тіста піднялися і стали досить великими тістечками. Смак готових еклерів із начинкою нічим не відрізнявся від смаку еклерів з кондитерської. А за вартістю приблизно в чотири рази домашні дешевші.

Домашні еклери
Рейтинг:
(голосів: 1)
22-10-2011, 11:23
0 11828

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Популярне Коментують
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
• Опитування
Блоги
Про подорожі в часі. Блог Надії Макушинської
Від поштових марок до освіти майбутнього
Чорна пантера

Жанр: фантастика, екшин

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 09:40 12:05 14:35 19:05
Грифко проти прибульців

Жанр: фантастика, комедія

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 12:20
П'ятдесят відтінків свободи

Жанр: драма

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 17:05 21:35
Сламбер: Лабіринти сну

Жанр: жахи

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 17:40
Новини України