Домашні еклери: смачно, просто і вигідноЕклери люблю з дитинства. Але так як багато чула про проблеми із заварним тістом, готувати їх не наважувалася. Нещодавно натрапила в Інтернеті на відгук однієї господині, яка розповідала, що за цим рецептом вона готує еклери на вечерю до чаю. Отже, вирішила я, це зовсім не складно і можна спробувати.
Для тіста потрібно: склянка води, 100 г вершкового масла, 4 яйця, дрібка солі, склянка борошна.
У невелику каструлю налила воду й додала масло, дрібку солі. Довела до кипіння й почекала, щоб масло розтопилося. Тоді додала борошно, ретельно помішуючи, щоб не було грудочок. Розмішувала дуже швидко, бо тісто стало густим. Проварила, помішуючи, щоб не пригоріло, ще 2 хвилини.
Знявши отриману масу з вогню, по одному додало до неї яйця. Після додавання кожного яйця ретельно, але недовго, вимішувала суміш. Наступне додавала тоді, коли маса ставала однорідною. Отримана в кінці маса теж однорідна.
Деко застелила пергаментним папером і змастила олією. За допомогою чайної ложки, яку щоразу вмочувала у воду, виклала еклери. Із цієї кількості тіста виходить 18 тістечок.
Випікала еклери у добре розігрітій духовці приблизно 30 хвилин до рум’яного кольору. Готові еклери витягнула з духовки й дала їм трохи охолонути.
Для начинки зварила заварний крем. Автор рецепту радила ще таку начинку: змішати сир (200 г) зі згущеним молоком (1 банка), додати ванільний цукор і родзинки.
Роблячи невеликі надрізи, за допомогою чайної ложки наповнила тістечка начинкою.
Мої враження та поради: готувати еклери за цим рецептом справді не важко. Під час випікання невеликі купки тіста піднялися і стали досить великими тістечками. Смак готових еклерів із начинкою нічим не відрізнявся від смаку еклерів з кондитерської. А за вартістю приблизно в чотири рази домашні дешевші.
22-10-2011, 11:23
0
13 595
Теги -