Осінній обід: маїна та овочеве рагу з грибами

Смачні рецепти
19 683
0
Осінній обід: маїна та овочеве рагу з грибами

Осінній обід: маїна та овочеве рагу з грибами

Яка справжня чернівчанка не вміє готувати маїну? Цю страву чернівецькі господині, незалежно від національності, вже давно взяли на озброєння. Особисто я, наприклад, оцінила її не лише за смак, а й за простоту приготування.

Мій рецепт такий. М’ясо (бажано в однаковій кількості свинину і яловичину) перемолоти на м’ясорубці з підсмаженою цибулею. Посолити, поперчити, додати улюблених приправ. Можна додати й зелень. Дрібну (найдрібнішу, яку знайдете) вермішель відварити до готовності, але уважно стежте, щоб не переварити. Змішати фарш із вермішеллю, якщо є потреба – досолити.

Використовую готове листкове тісто. Розкачую на присипаній борошном поверхні досить тонко. На дві третини тіста викладаю фарш і скручую рулетом. Кінці защипую. Викладаю на змащене маслом деко.

Відділяю жовток від білка і збиваю. Змащую всі рулети і кладу в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

До маїни пропоную приготувати овочеве рагу з грибами. Овочеві рагу приваблюють тим, що використовувати можна будь-які овочі. А якщо якогось немає – страва не постраждає. Цього разу в мене були цвітна капуста, баклажани, морква, цибуля, перці, кабачки. Баклажани очищую від шкірки, нарізаю кубиками і, посоливши, залишаю на деякий час. Після цього зливаю сік, що стік, і тушкую кубики на сковорідці. Цвітну капусту розділяю на дрібні суцвіття. Моркву тру на крупній тертці. Цибулю нарізаю півкільцями, почищені кабачки – кубиками, а перці – дрібними шматочками. Гриби (шампіньйони) мию, нарізаю дрібними шматочками. По черзі злегка обсмажую овочі й приготовлені гриби. Тоді все змішую, солю і тушкую до готовності 5-10 хвилин.

Мої враження та поради. Приготувати маїну значно простіше, ніж здається на перший погляд. Комбінація маїни із овочевим рагу дасть вам в результаті ситний обід вихідного дня. Крім того, це ще й економія часу - доки печеться маїна, ви готуєте рагу. Маїну також зручно приготувати заздалегідь і брати з собою на роботу.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«Багато разів прощався з життям»: освітянин-воїн із Буковини майже пів року пробув на позиціях у напівоточенні
4 524
Що краще - згрібати опале листя, залишати чи скошувати: рекомендації фахівців
4 401
«Українки – красиві й самодостатні!»: чернівчанка представила Україну на «Місіс Всесвіт»
4 243
Українцям готують нові соцвиплати: хто їх може отримати
3 030
Оновлять календар профілактичних щеплень: безкоштовно вакцинуватимуть від вірусу папіломи
2 635
Повністю знесли: у Чернівцях ремонтують огорожу історичного цвинтаря
2 631
«У мене характер воїна»: чернівчанка Анна Беженар стала чемпіонкою світу з панкратіону
2 428
З квітами та свічками: буковинців просять зустріти загиблого героя Миколу Івануцу
2 385
Доставка газу вже незабаром може подорожчати: хочуть змінити порядок нарахування
2 300
Військовий із Буковини, який втратив ногу, відкрив організацію з підтримки ветеранів
2 188


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.