RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Запечена картопля з куркою і грибами

Запечена картопля з куркою і грибами

Інгредієнти: 500 г курки, 1 кг картоплі, 300 г грибів.
Для соусу: 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, склянка курячого бульйону, 5 ст. л. вершків, сіль, мелений перець, сир тертий.


Гриби помила, почистила, нарізала шматочками. Злегка обсмажила на олії на сковорідці.

Куряче м’ясо зварила. Охолоджене м’ясо нарізала дрібними шматочками. Не обов’язково брати філе курки, можна у звареної курки відділити м’ясо від кісток і використати в страві.

Картоплю помила, почистила і нарізала кружальцями товщиною до півсантиметра. Очищену цибулю нарізала півкільцями.

Тоді готую соус: шматочок вершкового масла розтопила на сковорідці, додала борошно, помішуючи, доки воно стало насиченого вершкового відтінку. Потім потроху додавала бульйон, стежачи, щоби не утворювалися грудочки. Усе розмішала, влил вершки й додала приправи. Можна використати і готові соуси, які випускаються з різноманітними присмаками.

Форму для запікання вистелила фольгою. Викладала шарами: картоплю, цибулю, курку, гриби. Зверху залила соусом і посипала тертим сиром. Щільно накрила фольгою. Запікала до готовності приблизно 1 годину.

Мої враження та поради. Страви, запечені в духовці, мають кілька суттєвих переваг. По-перше, витративши час на очищення і нарізання компонентів, ми закладаємо все в духовку, і доки страва готується, спокійно займаємося салатами чи десертом. По-друге, такі страви завжди гарно виглядають. По-третє, вони корисніші, ніж смажені на сковорідці. Врешті-решт – дають відчуття власної неперевершеної кулінарної майстерності.
Редактор: Galina
7-10-2011, 15:04
Коментарів 0 Переглядів 24 738

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.