Домашній карбонатІнгредієнти: 800 г свинячої вирізки, по склянці міцного чорного чаю і червоного вина, 2 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, перець горошком за смаком.М’ясо ретельно промила під проточною водою, обсушила серветкою. Частково зрізала жир і нарізала його кубиками. Шматок м’яса туго перетягнула ниткою, щоби надати йому потрібної форми.
У каструлі з товстими стінками (сотейнику) обсмажила зрізане сало. Потім додала до нього чай, вино, сіль, цукор і кілька горошин чорного перцю. Суміш нагріла, періодично помішуючи. Коли розчинилися сіль і цукор, поклала в каструлю м’ясо, долила теплої води так, щоби свинина була покрита приблизно на третину. Накрила каструлю покришкою і залишила на вогні на 20 хвилин. Потім зменшила вогонь до мінімуму і варила дві години.
Після цього вийняла м’ясо, остудила його, загорнула у фольгу (можна у харчову плівку), поклала в холодильник на ніч.
Мої враження та поради. М’ясо за цим рецептом готується легко і виходить дуже смачним. Червоне вино і чай надають йому брунатного кольору і пряного смаку. Таке м’ясо чудово підходить для холодної закуски або на бутерброд. Гадаю, за бажанням, на початку приготування м’ясо можна нашпигувати часником.
30-09-2011, 09:40
0
4 317