Булочка "Гусениця"Для тіста: 0,5 л молока, 3 ст. л. цукру, 1 п. сухих дріжджів (або 60 г звичайних), 1,5 ч. л. солі, 30 г олії, 4-5 склянок борошна.
Для начинки: довгі сосиски, тертий сир, кетчуп, майонез, кріп.
Для змащування: 1 яйце, 2 ст. л. молока.У теплому молоці розчинила дріжджі, додала цукор, сіль, олію й підсипаючи борошно, замісила м'яке тісто. Борошна додавала стільки, щоб тісто не прилипало до рук. Залишила його в теплому місці на 40 хв., щоб підходило.
Коли тісто збільшилося приблизно вдвічі, розділила його на невеликі кульки.
Далі розкачувала кульку в довгастий корж, по середині якого клала сосиску. Заліпила як вареник, щільно притискаючи сосиску до тіста.
Розрізала поперек на 7-8 частин, залишаючи заліплений край не розрізаним. Нижній шматочок поклала ліворуч і одночасно розвернула сосискою вверх. Наступний розвернула вправо. Далі – у шаховому порядку.
Обережно переклала булочки на деко, застелене змащеним папером для випічки. Залишила на 10-15 хв. Тоді змастила сумішшю яйця й молока. На око змішала майонез і кетчуп і змастила сумішшю булочки. Далі посипала тертим сиром.
Поставила у розігріту духовку, приблизно на 25 хв. до золотистого кольору.
Мої враження і поради. Ця ефектна смачна страва – щось середнє між піцою і соскою в тісті. На її приготування я витратила приблизно годину. До приготування "гусениць" можна залучати й дітей. Тісто за цим рецептом дуже смачне, зручне у роботі, тож з нього можна робити і домашню піцу, і пиріжки з будь-якими начинками.
29-09-2011, 13:40
0
8 880