Медовий тортДля коржів: 4 ст. л. меду, 80-100 г вершкового масла, 2 ч. л. соди, 1,5-2 склянки цукру, 4 яйця, дрібка солі, приблизно 5 склянок борошна.
Для крему: 1,5 склянки цукру, 1 л молока, 3-4 ст. л. борошна, 250 г вершкового масла.На водяній бані розтопила мед з вершковим маслом до рідкого, однорідного стану. Тоді додала негашену соду й цукор. Помішуючи суміш, знову довела до однорідності. Тоді додала яйця: по одному, щоразу розмішуючи до однорідності, слідкуючи, щоб суміш не кипіла, бо в такому разі яйця заваряться. Коли суміш знову стала однорідною, зняла її з вогню.
До отриманої суміші частинами додала борошно, щоразу вимішуючи. Борошна додавати стільки, щоб тісто не прилипало до рук. Тоді зробила з нього "ковбаску" (як на ліниві вареники) приблизно однакового діаметру по всій довжині. Розділила її на рівну кількість частин за кількістю коржів (у мене вийшло 13).
Потім підготувала деко. Для цього торта потрібно обрати найтонше деко, з усіх, які ви маєте. Присипала деко борошном.
Шматок нарізаного тіста розкачала на присипаному борошном столі у дуже тонкий корж. Акуратно переклала його на деко і наколола в кількох місцях виделкою. Поклала в розігріту духовку випікатися приблизно на 5 хвилин. З випіканням потрібно бути уважною, тому що корж печеться швидко, він повинен стати горіхового кольору. Як тільки краї зарум'янилися, відразу виймаємо.
Тепер потрібно взяти велику тарілку чи піднос, на якому будемо збирати торт. Я взяла основу від роз’ємної форми. Прикладаємо її до спеченого коржа і обрізаємо по формі. Гарячий корж м’який і легко обрізається, а холодний – твердий і ламкий, тому обрізати потрібно саме гарячий корж. Обрізки склала у тарілку – вони знадобляться для прикрашання торта.
Таким чином спекла і обрізала усі коржі. Для економії часу, я розкочувала наступний корж, доки випікався попередній.
Коли всі коржі спечені, зварила крем. Половину молока підігріла і додала до нього цукор, розмішала, щоб він розчинився. В окремій мисці змішала решту молока з борошном, щоб не було грудочок. Тонким струменем, постійно помішуючи, влила молоко з борошном до теплого молока з цукром. Постійно помішуючи, варила крем, доки він не став консистенції рідкої сметани. Одразу поклала остуджуватися. До холодного крему міксером вмішала вершкове масло.
Збираючи торт, спочатку відібрала найрівніший корж для верху. Викладала кожен корж на підготовлену для торта тарілку і змащувала його остудженим кремом. При цьому, починала із країв. На кожен корж у мене йшло приблизно 3-4 ст. л. крему. Таким чином виклала усі приготовлені коржі. Ті коржі, які під час приготування надірвалися або трішки підгоріли поклала в середину. Боки і верх торта теж обмастила кремом.
Обрізки, які відкладала в бік, розкачала качалкою на стільниці у дрібну крихту. Тепер цією крихтою обсипала боки і верх торта. Прикрасила половинками горіхів. Торт повинен постояти в холодильнику кілька годин або й ніч.
[/center]
Мої враження і поради. Цей неймовірно смачний торт має лише один недолік – тривале приготування (приблизно 4 години). А ще він приніс мені кілька сюрпризів. Наприклад, рідкий крем. Адже в принципі це заварний крем, тільки без яєць. Відповідно, він не такий густий, як звичайний заварний крем. Але якраз такий рідкий крем і потрібен для сухих коржів цього торта! Взагалі ці коржі – це щось дивне. Гарячими вони м’які, остудженими – тверді, як печиво. А в готовому торті – знову м’які! Але загалом виражений медовий смак, шматочки, які тануть у роті – це все зробить медовий торт вашим улюбленим!
29-09-2011, 13:01
0
9 897