Медовий торт

Смачні рецепти
9 973
0
Медовий торт

Медовий торт

Для коржів: 4 ст. л. меду, 80-100 г вершкового масла, 2 ч. л. соди, 1,5-2 склянки цукру, 4 яйця, дрібка солі, приблизно 5 склянок борошна.
Для крему: 1,5 склянки цукру, 1 л молока, 3-4 ст. л. борошна, 250 г вершкового масла.


На водяній бані розтопила мед з вершковим маслом до рідкого, однорідного стану. Тоді додала негашену соду й цукор. Помішуючи суміш, знову довела до однорідності. Тоді додала яйця: по одному, щоразу розмішуючи до однорідності, слідкуючи, щоб суміш не кипіла, бо в такому разі яйця заваряться. Коли суміш знову стала однорідною, зняла її з вогню.

До отриманої суміші частинами додала борошно, щоразу вимішуючи. Борошна додавати стільки, щоб тісто не прилипало до рук. Тоді зробила з нього "ковбаску" (як на ліниві вареники) приблизно однакового діаметру по всій довжині. Розділила її на рівну кількість частин за кількістю коржів (у мене вийшло 13).
Медовий торт

Потім підготувала деко. Для цього торта потрібно обрати найтонше деко, з усіх, які ви маєте. Присипала деко борошном.

Шматок нарізаного тіста розкачала на присипаному борошном столі у дуже тонкий корж. Акуратно переклала його на деко і наколола в кількох місцях виделкою. Поклала в розігріту духовку випікатися приблизно на 5 хвилин. З випіканням потрібно бути уважною, тому що корж печеться швидко, він повинен стати горіхового кольору. Як тільки краї зарум'янилися, відразу виймаємо.
Медовий торт

Тепер потрібно взяти велику тарілку чи піднос, на якому будемо збирати торт. Я взяла основу від роз’ємної форми. Прикладаємо її до спеченого коржа і обрізаємо по формі. Гарячий корж м’який і легко обрізається, а холодний – твердий і ламкий, тому обрізати потрібно саме гарячий корж. Обрізки склала у тарілку – вони знадобляться для прикрашання торта.
Медовий торт

Таким чином спекла і обрізала усі коржі. Для економії часу, я розкочувала наступний корж, доки випікався попередній.

Коли всі коржі спечені, зварила крем. Половину молока підігріла і додала до нього цукор, розмішала, щоб він розчинився. В окремій мисці змішала решту молока з борошном, щоб не було грудочок. Тонким струменем, постійно помішуючи, влила молоко з борошном до теплого молока з цукром. Постійно помішуючи, варила крем, доки він не став консистенції рідкої сметани. Одразу поклала остуджуватися. До холодного крему міксером вмішала вершкове масло.

Збираючи торт, спочатку відібрала найрівніший корж для верху. Викладала кожен корж на підготовлену для торта тарілку і змащувала його остудженим кремом. При цьому, починала із країв. На кожен корж у мене йшло приблизно 3-4 ст. л. крему. Таким чином виклала усі приготовлені коржі. Ті коржі, які під час приготування надірвалися або трішки підгоріли поклала в середину. Боки і верх торта теж обмастила кремом.

Обрізки, які відкладала в бік, розкачала качалкою на стільниці у дрібну крихту. Тепер цією крихтою обсипала боки і верх торта. Прикрасила половинками горіхів. Торт повинен постояти в холодильнику кілька годин або й ніч.
[/center]
Медовий торт

Мої враження і поради. Цей неймовірно смачний торт має лише один недолік – тривале приготування (приблизно 4 години). А ще він приніс мені кілька сюрпризів. Наприклад, рідкий крем. Адже в принципі це заварний крем, тільки без яєць. Відповідно, він не такий густий, як звичайний заварний крем. Але якраз такий рідкий крем і потрібен для сухих коржів цього торта! Взагалі ці коржі – це щось дивне. Гарячими вони м’які, остудженими – тверді, як печиво. А в готовому торті – знову м’які! Але загалом виражений медовий смак, шматочки, які тануть у роті – це все зробить медовий торт вашим улюбленим!
Медовий торт
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

01:15
Як часто насправді потрібно прати банні рушники: всі роблять цю помилку
01:00
Сюжет - неймовірний. П'ять крутих фільмів на вечір, які дійсно цікаво дивитися
00:45
Чому корисно пити чай із кориці: названо сім цілющих властивостей цього напою
00:30
Без хлору і за лічені секунди: як ефективно знищити цвіль у ванній
00:15
Шість продуктів, які крадуть роки вашого життя
31 березня, 2025
23:58
Водоліям - прибирання, Рибам - спілкування з рідними. Гороскоп на 1 квітня для всіх знаків зодіаку
23:40
Дощі, прохолода, у горах - мокрий сніг. Яким буде початок квітня на Буковині
23:20
У лісах Буковини вже з'являються делікатесні гриби, але їх легко переплутати із отруйними

Колонка

Читають Коментують
У Чернівцях під час ремонтних робіт у кав’ярні виявили автентичний фасад
21 179
На зупинку на Калинівському ринку витратять майже три мільйони
7 072
Контролювали весь повітряний простір Європи: відомий мандрівник показав колишній секретний об’єкт на Буковині - відео
4 580
30 березня: церковне свято сьогодні, особливі прикмети дня і чого не можна робити
4 414
У Покровську загинув військовослужбовець Чернівецького обласного ТЦК
4 376
Не перевищуйте швидкість: де у Чернівцях працюють камери, які фіксують порушення ПДР
4 249
У Чернівцях відбувся всеукраїнський освітянський форум
4 172
Герої Буковини: під час виконання бойового завдання загинув Григорій Малиш
3 646
Ґвалтував дочку: на Буковині засудили педофіла
2 677
Спланували цілу спецоперацію, але вона зірвалася: на Буковині прикордонники затримали чоловіків, які тікали до Румунії
2 610

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм