"Гнізда"Цей рецепт запримітила вже давно, як переможця одного із інтернет-конкурсів.
Інгредієнти: макарони, фарш, цибулина, перепелині яйця.Макарони у вигляді "гнізд" (спагеті, згорнуті у великі кільця) відварила: частину до напівготовності, частину до готовності, щоб визначити, як краще. Кожне кільце обережно виймала шумівкою, давала стекти воді і викладала на змащене олією деко.
Змішаний фарш підсмажила із дрібно нарізаною цибулею, додавши приправи за смаком (сіль, чорний мелений перець, духмяний перець). Наприкінці додала трішки томатної пасти і перемішала. Виклала фарш усередину "гнізд", трішки утрамбовуючи. Приправила фарш сухим меленим базиліком.
Зверху на кожне кільце акуратно розбила по одному перепелиному яйцеві. Поставила в духовку запікатися.
Готову страву перед подачею присипала порізаною зеленню.
Мої враження і поради. Страва смачна і досить проста у приготуванні, хоча є кілька нюансів. Макарони краще відварювати до напівготовності, а запікати не більше 5 хвилин, тому що вермішель твердіє. Страва поживна і досить жирна, тому добре подавати її із салатом. Думаю, начинку можна використати грибну чи овочеву, а замість яйця зверху посипати тертим твердим сиром.
10-09-2011, 23:10
0
4 980