Торт "Пташине молоко"Тісто: 130 г масла, склянка цукру, 3 яйця, склянка борошна, 3 ч. л. какао.
Крем: 300 г масла, 1,5 склянки цукру, 2 склянки молока. 3 ст. л. манки, 1,5-2 лимони.Помадка: 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. какао, 3 ст. л. цукру, 5 г масла.
Для тіста м’яке масло розтерла зі склянкою цукру. Тоді по одному додавала яйця і ретельно розмішувала. Погасила оцтом 1 чайну ложку соди, поступово додавала борошно, весь час помішуючи. Отримане тісто було, як дуже густа сметана. Половину тіста вилила у змащену маслом форму, до другої половини додала 3 ч. л. какао, розмішала. Кожен корж випікала приблизно 35 хвилин, готовність перевіряла дерев’яною шпажкою. Остуджені коржі розділила кожен на дві частини.
Для крему розтерла масло з цукром. З молока і манки зварила манну кашу не дуже густої консистенції. Одразу зазначу, краще щоб манна каша була дуже густою, тоді і крем буде густішим. Оскільки через неточний рецепт я зварила рідку кашу, то змішавши її з масляно-цукровою сумішшю, отримала досить рідкий крем. До крему додала натертий на дрібній тертці разом зі шкіркою лимон і вирішила покласти його в холодильник, щоб загустів. Тоді щедро змастила кожен корж кремом.
Щоб зробити помадку, я кип’ятила до загущення суміш сметани, какао і цукру. Тоді додала шматочок масла і ще хвилину проварила. Помадка вийшла досить густа. Ложкою розмастила її по верху торта.
Мої враження і поради. За цим рецептом вийшов досить смачний торт з вираженим лимонним смаком. Крем – незвичайний, але дуже підходить до коржів. Через рідку консистенцію крему, зовнішній вигляд торта був не дуже привабливий. Зате у розрізі цей торт виглядає чудово!
2-09-2011, 16:52
0
21 329