П’ятниця, 25 квітня 2025

Паска за рецептом Володимира Ярославського

Смачні рецепти
213
0
Паска за рецептом Володимира Ярославського


450 мл молока,
10 яєць + 3 на глазур,
550 г цукру (плюс 260 г на глазур),
4 г солі,
400 г вершкового масла,
1500 г борошна,
27 г сухих дріжджів,
400-500 г ізюму та сушеної журавлини,
2 г ваніліну.

Пише catalog.molbuk.ua

Спочатку у великому сотейнику розігріваємо молоко, щоб воно було теплим. Додаємо 50 г цукру та 200 г борошна і вимішуємо все до однорідної маси. Висипаємо в трохи теплу суміш сухі дріжджі, перемішуємо і даємо їм постояти в теплому місці 15-20 хв. Маса має суттєво піднятися. Так ви перевіряєте активність дріжджів. За потреби можна додати ще 30%.



Сушену журавлину з родзинками заливаємо окропом і даємо постояти 10-15 хв., потім зливаємо
воду. 10 середніх розбити в миску, додати цукор, розмішати, додати опару, перемішати і додати
ще 1300 г борошна. Не лякайтеся: тісто буде трохи рідкуватим. Тісто необхідно досить добре вимісити.
Відставте тісто на 40 хвилин у тепле місце, щоб воно піднялося. Потім додайте нарізане кубиками
вершкове масло кімнатної температури і вимішуйте тісто, доки масло не розійдеться. Додаємо родзинки та журавлину і перемішуємо. Для зручності я змащую стіл і форми для пасок олією. Розподіляємо тісто на 8 частин і розкладаємо його по формах. Потім ставимо у трохи теплу
духовку підніматися (температура повинна бути не більше 35 градусів, щоб не "вбити" дріжджі). У мене пішло близько трьох годин.

Десь посередині я пензликом змочив поверхню паски водою, щоб вона не сохла. Паски підійшли в 3,5-4 рази. Випікати за 165 градусів з конвекцією 40 хв. (температура в середині паски була 99,9 градуса). Даємо паскам охолонути.

Поки паски охолоджуються, готуємо глазур: збиваємо 130 г білка, додаємо потроху 260 г цукру (краще використовувати цукрову пудру) і кілька крапель лимону (можна використовувати оцет).

Я прикрашаю паски, занурюючи їх верхівкою в глазур, вирівнюю її ложкою і декорую цукровими кульками.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують
Відстрочка від мобілізації більше недоступна: кого система “Оберіг” внесла до «чорного списку»
Шукають майже два тижні: батьки 13-річної Еріки Руснак просять її повернутися - відео
«Їх викидали і палили»: працівники Чернівецького музею відновили ікони, яким понад сто років
Більше не Першотравневий: відзавтра райсуд у Чернівцях називатиметься інакше
У Чернівцях біля лікарні на тротуар впало дерево - фото
Вперше за 60 років: у Чернівцях розпочнуть капремонт вулиці Головної за 200 мільйонів гривень
Гроза та заморозки вночі: на Буковині очікується різке погіршення погоди
Чернівчан просять зустріти загиблого Героя Валерія Боднарюка
Замість басейну - котлован: територія для Палацу водних видів спорту у Чернівцях стала небезпечною - фото
Звільнилися двоє заступників керівника управління освіти Чернівців: що сталося