Три найкращі рецепти куті: як правильно готувати

Смачні рецепти
747
0

Зовсім скоро Святвечір, тож саме час подумати над тим, за яким рецептом ви готуватимете кутю, яка вважається головною стравою на Різдво. Українські страви такі різноманітні, що навіть традиційна кутя може стати справжнім здивуванням.

До речі, якщо у вас немає часу варити пшеницю для куті, ви можете використовувати рис або ж булгур, повідомляє Главред із посиланням на svitlana_klymovska, the_spiceroom, smachno_prosto_dostupno.



Кутя з пшениці - рецепт

- кутя 400 г
- вода 1 літр
- мак 150 г
- горішки - 200 г
- родзинки 200 г
- мед - 2 ст. л.

Зерна добре промийте, залийте водою і залиште на ніч або хоча б на три години.

Злийте воду і залийте чистою, поставте на великий вогонь до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1-1,5 години.

У мак додайте воду і проваріть на невеликому вогні, поки маса не збільшиться, відкиньте на сито, а потім перетріть блендером.

Родзинки залийте окропом на десять хвилин, а горіхи підсушіть на сковороді.

Змішайте пшеницю, мед, горіхи, родзинки та перемішайте. До речі, мед можна змішати з кип'яченою водою або ж узваром, щоб кутя була рідкою.



Кутя з рису - рецепт

Інгредієнти:

- рис - 100 г
- мак - 30 г
- готова суміш для куті - 100 г
- мед - 50 г

Залийте мак окропом і залиште на 15 хвилин.

Рис промийте і проваріть 7-8 хвилин, відкиньте на сито.

Мак перетріть у ступі або ж перебийте блендером.

Розведіть мед у трьох столових ложках теплої води.

Заправте рис медом, сумішшю для куті, яка продається майже у всіх магазинах, перемішайте і можна подавати на стіл.



Кутя з булгура - рецепт

Інгредієнти:

Булгур 200 г

Мак 300 г

Родзинки та курага 70 г

Горіхи 30 г

Масло 30 г

Мед на свій смак

Відваріть булгур до готовності.

Родзинки та курагу промийте та подрібніть у чаші блендера.

Залийте мак окропом на 20 хвилин, злийте воду і перебийте його блендером.

Горіхи наріжте ножем, додайте все до булгуру, влийте мед і перемішайте.

Також розтопіть масло і додайте до булгуру.

Відправте все в горщик або ж каструлю і поставте в духовку на 20 хвилин за температури 150 градусів.



Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Буковину накриють заморозки: синоптики попереджають про похолодання
7 450
Затримання забудовника-афериста і перехід громад до ПЦУ. Новини Буковини минулої доби
7 264
"Непоправна втрата": не стало головного диригента драмтеатру Чернівців Володимира Шнайдера
6 278
"Не побачив" бронювання лікаря: на Буковині на працівника ТЦК склали протокол через порушення
5 957
"Молимося за мир": до Чернівців завітав предстоятель ПЦУ Епіфаній - фото
5 239
Залишаються ще два старі кіоски: у Чернівцях розібрали радіоринок
4 159
На Буковині розслідують справу щодо працівників ТЦК, які переправляли ухилянтів за кордон
3 439
Що буде на місці будинку в центрі Чернівців, який обвалився два роки тому: у мерії відповіли
3 174
Поблизу Чернівців встановили міст, який з'єднує дві частини села - фото
2 065
Казав, що готовий "стріляти в українців": силовики Буковини викрили зрадника
1 955


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.