Приготування картопляної запіканки з куркою і грибами - це страва, що поєднує в собі ніжність картоплі, соковитість курки та аромат грибів, обов'язково стане улюбленим у вашому кулінарному репертуарі. Кожен шар запіканки просочений вершково-грибним соусом, надаючи їй неповторний смак і аромат. Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять цю запіканку ідеальним вибором для будь-якого випадку.
Про це
пише Главред.
Картопляна запіканка з курячою грудкою і грибами - рецептІнгредієнти:картопля - 500 г
майонез - 100 г (за бажанням)
тертий сир - 200 г
гриби (нарізані слайсами) - 300 г
куряче філе (нарізане на слайси) - 400 г
сирний сир або сметана для змазування
яйця - 2 шт.
молоко - 100 мл
часник - 2 зубчики
сіль і спеції - до свого смаку
Приготування: Почніть з нарізки картоплі слайсами і викладіть їх першим шаром у форму. При бажанні кожен шар картоплі можна змастити майонезом. Потім посипте трохи сиром і викладіть нарізані слайсами гриби, зверху знову додайте сир. Після грибів йде ще один шар картоплі, а потім нарізану на слайси курку. Курку можна змастити сирним сиром або сметаною, якщо хочете. Завершіть шарами картоплі й сиру.
Для заливки збийте яйця з молоком, додайте подрібнений часник, сіль і спеції. Є альтернативний варіант заливки: збиті яйця змішати зі сметаною, молоком і спеціями. Обережно залийте підготовлену суміш по всій поверхні страви та посипте сиром. Накрийте форму фольгою і поставте в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом однієї години.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
8-12-2024, 01:30
0
253