RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Святковим рецептом поділилася Пані Стефа на своєму сайті. Як вона розповіла, він є обов'язковим смаколиком на Різдво в її родині.

Рецептом різдвяного цвібака поділилась кондитерка, співзасновниця Інституту галицької кухні Маріанна Душар, більш відома, як Пані Стефа. Цвібак (Zwieback) - це бісквіт, що в перекладі означає "двічі спечений". Він чудово смакуватиме на наступний ранок із чашкою кави чи чаю. Про уе пише NV.



Інгредієнти:

Яйця курячі - 6 шт.;
Цукор - 350 г;
Борошно пшеничне - 350 г;
Сода харчова - ½ ч.л.;
Родзинки - 125 г;
Курага - 125 г;
Волоські горіхи - 350 г;
Апельсинові цукати - 2 ст. л.;
Ваніль - за смаком;
Лимон, цедра - за смаком.

Приготування

Крок 1

Використовуйте середню форму для кексу (18×8 см по дну, 22×11 см по верху, 6 см глибини). Вистеліть її пергаментом і змастіть. Промийте, запарте кип’ятком, висушіть і замочіть у коньяку або ромі на кілька годин (краще на добу). Перед додаванням у тісто обваляйте в суміші муки та крохмалю, щоб не осідали на дно.

Крок 2

Частину муки можна замінити кукурудзяним крохмалем для більш повітряної текстури. Для аромату додайте залишки алкоголю, в якому вимочувалися родзинки, на етапі змішування жовтків. Відділіть білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.По одному додавайте жовтки, не перестаючи збивати.

Крок 3

Просійте муку разом із содою. Поступово додайте муку до яєчної маси, перемішуючи ложкою. Додайте ванільний цукор і цедру лимона. Родзинки, курагу, горіхи та цукати обваляйте в муці з крохмалем і акуратно вмішайте в тісто ложкою.

Крок 4

Розігрійте духовку до 200–210°C. Вилийте тісто у форми. Випікайте 30 хвилин при 200°C, потім зменшіть температуру до 180°C і випікайте ще 15–30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Крок 5

Вимкніть духовку, залиште цвібак на 5 хвилин. Вийміть із форми, покладіть на бік і дайте повністю охолонути.Посипте цукровою пудрою. Різати краще на наступний день, щоб цвібак настоявся.

Крок 6

Якщо хочете зробити справжній цвібак (Zwieback), наріжте його після випікання і підсушіть у духовці як сухарики. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-12-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 439

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Представлені ексклюзивні речі та історії людей, які пережили тоталітарну систему.


Користуймося, але безпечно. Блог Юлії Пацаранюк
До того, що Чернівці в години знеструмлень перетворюються на вулик, який гуде генераторами, ми вже звикли.
Хто кому виставляє червоні лінії?Блог Ярослава Волощука
Вовочка знову заспівав свою стареньку пісеньку про свої залізні яйця у виді "орешніка".
ВІДЕО Переглянути все відео

Індивідуальний підхід, комфортність перебування в магазині, великий вибір товару (на всі смаки й гаманці), регулярне його оновлення, а також бонуси для клієнтів і стали виявом беззаперечної довіри до бренду "Оптика Люксор".

І минулого, і цього року компанія Bosch Car Service "Тандем" перемогла в конкурсі "Народний бренд" у номінації "Автосервіси". Цьогоріч перемогу в цьому конкурсі здобула ще й автомийка "Тандем".

Перемога знову! У 2024 році туристичний комплекс "Аква Плюс", розташований у с. Кам’яна поблизу Чернівців, отримав визнання як найкраща база відпочинку в регіоні в межах престижного конкурсу "Народний Бренд".