RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Святковим рецептом поділилася Пані Стефа на своєму сайті. Як вона розповіла, він є обов'язковим смаколиком на Різдво в її родині.

Рецептом різдвяного цвібака поділилась кондитерка, співзасновниця Інституту галицької кухні Маріанна Душар, більш відома, як Пані Стефа. Цвібак (Zwieback) - це бісквіт, що в перекладі означає "двічі спечений". Він чудово смакуватиме на наступний ранок із чашкою кави чи чаю. Про уе пише NV.



Інгредієнти:

Яйця курячі - 6 шт.;
Цукор - 350 г;
Борошно пшеничне - 350 г;
Сода харчова - ½ ч.л.;
Родзинки - 125 г;
Курага - 125 г;
Волоські горіхи - 350 г;
Апельсинові цукати - 2 ст. л.;
Ваніль - за смаком;
Лимон, цедра - за смаком.

Приготування

Крок 1

Використовуйте середню форму для кексу (18×8 см по дну, 22×11 см по верху, 6 см глибини). Вистеліть її пергаментом і змастіть. Промийте, запарте кип’ятком, висушіть і замочіть у коньяку або ромі на кілька годин (краще на добу). Перед додаванням у тісто обваляйте в суміші муки та крохмалю, щоб не осідали на дно.

Крок 2

Частину муки можна замінити кукурудзяним крохмалем для більш повітряної текстури. Для аромату додайте залишки алкоголю, в якому вимочувалися родзинки, на етапі змішування жовтків. Відділіть білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.По одному додавайте жовтки, не перестаючи збивати.

Крок 3

Просійте муку разом із содою. Поступово додайте муку до яєчної маси, перемішуючи ложкою. Додайте ванільний цукор і цедру лимона. Родзинки, курагу, горіхи та цукати обваляйте в муці з крохмалем і акуратно вмішайте в тісто ложкою.

Крок 4

Розігрійте духовку до 200–210°C. Вилийте тісто у форми. Випікайте 30 хвилин при 200°C, потім зменшіть температуру до 180°C і випікайте ще 15–30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

Крок 5

Вимкніть духовку, залиште цвібак на 5 хвилин. Вийміть із форми, покладіть на бік і дайте повністю охолонути.Посипте цукровою пудрою. Різати краще на наступний день, щоб цвібак настоявся.

Крок 6

Якщо хочете зробити справжній цвібак (Zwieback), наріжте його після випікання і підсушіть у духовці як сухарики. Смачного!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-12-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 534


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.