Святковим рецептом поділилася Пані Стефа на своєму сайті. Як вона розповіла, він є обов'язковим смаколиком на Різдво в її родині.
Рецептом різдвяного цвібака поділилась кондитерка, співзасновниця Інституту галицької кухні Маріанна Душар, більш відома, як Пані Стефа. Цвібак (Zwieback) - це бісквіт, що в перекладі означає "двічі спечений". Він чудово смакуватиме на наступний ранок із чашкою кави чи чаю. Про уе
пише NV.
Інгредієнти:Яйця курячі - 6 шт.;
Цукор - 350 г;
Борошно пшеничне - 350 г;
Сода харчова - ½ ч.л.;
Родзинки - 125 г;
Курага - 125 г;
Волоські горіхи - 350 г;
Апельсинові цукати - 2 ст. л.;
Ваніль - за смаком;
Лимон, цедра - за смаком.
ПриготуванняКрок 1Використовуйте середню форму для кексу (18×8 см по дну, 22×11 см по верху, 6 см глибини). Вистеліть її пергаментом і змастіть. Промийте, запарте кип’ятком, висушіть і замочіть у коньяку або ромі на кілька годин (краще на добу). Перед додаванням у тісто обваляйте в суміші муки та крохмалю, щоб не осідали на дно.
Крок 2Частину муки можна замінити кукурудзяним крохмалем для більш повітряної текстури. Для аромату додайте залишки алкоголю, в якому вимочувалися родзинки, на етапі змішування жовтків. Відділіть білки від жовтків. Збийте білки з дрібкою солі до стійкої піни. Поступово додайте цукор, продовжуючи збивати.По одному додавайте жовтки, не перестаючи збивати.
Крок 3Просійте муку разом із содою. Поступово додайте муку до яєчної маси, перемішуючи ложкою. Додайте ванільний цукор і цедру лимона. Родзинки, курагу, горіхи та цукати обваляйте в муці з крохмалем і акуратно вмішайте в тісто ложкою.
Крок 4Розігрійте духовку до 200–210°C. Вилийте тісто у форми. Випікайте 30 хвилин при 200°C, потім зменшіть температуру до 180°C і випікайте ще 15–30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.
Крок 5Вимкніть духовку, залиште цвібак на 5 хвилин. Вийміть із форми, покладіть на бік і дайте повністю охолонути.Посипте цукровою пудрою. Різати краще на наступний день, щоб цвібак настоявся.
Крок 6Якщо хочете зробити справжній цвібак (Zwieback), наріжте його після випікання і підсушіть у духовці як сухарики. Смачного!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
2-12-2024, 00:45
0
439