add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН
Молодий буковинець » Смачні рецепти » Смачніше і корисніше за звичайну: як ідеально зварити зелену гречку



Зелена гречка набагато корисніша за коричневу, але менш популярна. Багато українців ніколи її не пробували, тому перше приготування закінчується невдачею - крупа злипається і залишається твердою всередині. Усе тому, що така гречка готується інакше, ніж смажена.

Про це пише УНІАН



Як готувати зелену гречку в каструлі

Зелена гречка вважається кориснішою за коричневу, оскільки майже не піддається термічній обробці. А це означає, що в ній зберігається більше корисних речовин і вітамінів.

Шеф-кухар Євген Клопотенко дав пораду про приготування корисної каші. Кулінар радить: перед тим, як варити зелену гречку, її слід замочити на ніч. Викладіть крупу в глибоку миску і залийте холодною водою, а потім залиште на ніч.

Замочену гречку відкиньте на друшляк і злийте рідину. У каструлі закип'ятіть воду для приготування крупи. Співвідношення гречки та води - 1:2. В окріп викладіть зерна і залиште на 30 хвилин під кришкою. Таким чином гречка не вариться, а запарюється, зберігаючи більше корисних речовин. Готова крупа виходить розсипчастою і рівномірно приготованою.

Якщо вас цікавить, скільки варити зелену гречку без замочування, то для цього вистачить 15 хвилин. Готуйте гарнір на середньому вогні та вимкніть, коли каша почне сильно кипіти. Перед варінням обов'язково промийте гречку кілька разів, інакше вона буде липкою.

Як правильно варити зелену гречку в мультиварці

Несмажена гречка виходить дуже смачною в мультиварці. Перед приготуванням промийте крупу 3-4 рази. Викладіть у чашу мультиварки та залийте водою у співвідношенні 1:2. Готуйте 30 хвилин у режимі "Каша", "Гречка" або "Рис". Після закінчення варіння не відкривайте кришку, а залиште кашу настоятися до готовності ще 15 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Рейтинг:
(голосів: 0)
14-10-2024, 01:00
0 1 931

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
{slider sliderID='1' category="60" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="yes"}
ВІДЕО Переглянути все відео
{slider sliderID='2' category="12" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="no"}
• прес-релізи

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.
• Опитування
Блоги
«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Wicked: чародійка

Жанр: фантастика, пригоди

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 12:30 16:10

Жанр: трилер, екшн

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 17:30

Жанр: драма

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 15:30

Жанр: трилер

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 19:10
Новини України