Смачніше і корисніше за звичайну: як ідеально зварити зелену гречку

Смачні рецепти
2 341
0


Зелена гречка набагато корисніша за коричневу, але менш популярна. Багато українців ніколи її не пробували, тому перше приготування закінчується невдачею - крупа злипається і залишається твердою всередині. Усе тому, що така гречка готується інакше, ніж смажена.

Про це пише УНІАН



Як готувати зелену гречку в каструлі

Зелена гречка вважається кориснішою за коричневу, оскільки майже не піддається термічній обробці. А це означає, що в ній зберігається більше корисних речовин і вітамінів.

Шеф-кухар Євген Клопотенко дав пораду про приготування корисної каші. Кулінар радить: перед тим, як варити зелену гречку, її слід замочити на ніч. Викладіть крупу в глибоку миску і залийте холодною водою, а потім залиште на ніч.

Замочену гречку відкиньте на друшляк і злийте рідину. У каструлі закип'ятіть воду для приготування крупи. Співвідношення гречки та води - 1:2. В окріп викладіть зерна і залиште на 30 хвилин під кришкою. Таким чином гречка не вариться, а запарюється, зберігаючи більше корисних речовин. Готова крупа виходить розсипчастою і рівномірно приготованою.

Якщо вас цікавить, скільки варити зелену гречку без замочування, то для цього вистачить 15 хвилин. Готуйте гарнір на середньому вогні та вимкніть, коли каша почне сильно кипіти. Перед варінням обов'язково промийте гречку кілька разів, інакше вона буде липкою.

Як правильно варити зелену гречку в мультиварці

Несмажена гречка виходить дуже смачною в мультиварці. Перед приготуванням промийте крупу 3-4 рази. Викладіть у чашу мультиварки та залийте водою у співвідношенні 1:2. Готуйте 30 хвилин у режимі "Каша", "Гречка" або "Рис". Після закінчення варіння не відкривайте кришку, а залиште кашу настоятися до готовності ще 15 хвилин.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
25 122
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
17 319
Два-три каштани в шафу - і багаторічна проблема вирішиться сама собою: про що йдеться
10 288
Дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині на вихідних
10 045
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
9 640
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 263
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
5 362
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 012
У горах дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині завтра
3 870
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
3 807


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.