Зелена гречка набагато корисніша за коричневу, але менш популярна. Багато українців ніколи її не пробували, тому перше приготування закінчується невдачею - крупа злипається і залишається твердою всередині. Усе тому, що така гречка готується інакше, ніж смажена.
Про це пише
УНІАН
Як готувати зелену гречку в каструлі
Зелена гречка вважається кориснішою за коричневу, оскільки майже не піддається термічній обробці. А це означає, що в ній зберігається більше корисних речовин і вітамінів.
Шеф-кухар Євген Клопотенко
дав пораду про приготування корисної каші. Кулінар радить: перед тим, як варити зелену гречку, її слід замочити на ніч. Викладіть крупу в глибоку миску і залийте холодною водою, а потім залиште на ніч.
Замочену гречку відкиньте на друшляк і злийте рідину. У каструлі закип'ятіть воду для приготування крупи. Співвідношення гречки та води - 1:2. В окріп викладіть зерна і залиште на 30 хвилин під кришкою. Таким чином гречка не вариться, а запарюється, зберігаючи більше корисних речовин. Готова крупа виходить розсипчастою і рівномірно приготованою.
Якщо вас цікавить, скільки варити зелену гречку без замочування, то для цього вистачить 15 хвилин. Готуйте гарнір на середньому вогні та вимкніть, коли каша почне сильно кипіти. Перед варінням обов'язково промийте гречку кілька разів, інакше вона буде липкою.
Як правильно варити зелену гречку в мультиварціНесмажена гречка виходить дуже смачною в мультиварці. Перед приготуванням промийте крупу 3-4 рази. Викладіть у чашу мультиварки та залийте водою у співвідношенні 1:2. Готуйте 30 хвилин у режимі "Каша", "Гречка" або "Рис". Після закінчення варіння не відкривайте кришку, а залиште кашу настоятися до готовності ще 15 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-10-2024, 01:00
0
1 931
Теги -