Гарбуз багатий на клітковину і калій, а також містить харчові волокна, які знижують рівень холестерину.
Про це пише
УНІАН
Як зварити кашу так, щоб їли навіть ті, хто не любить гарбуз?
Гарбузова каша з рисом на молоці
220 г гарбуза;
150 мл молока;
50 мл води;
50 г круглого рису;
1 ст.л цукру;
20 г вершкового масла;
Сіль до свого смаку.
Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками. Перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімального і тушкувати гарбуз 10 хвилин. Після того як гарбуз стане м'яким, влити молоко, всипати сіль і цукор. Можна за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.
Довести до кипіння, потім розсипати рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залишити в такому вигляді і варити до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можна розім'яти ложкою в пюре або залишити так - на ваш розсуд.
Гарбузова каша з пшоном на молоці500 г гарбуза;
200 г пшона;
2 склянки молока;
1 склянка води;
1,5 ст. л цукру;
2\3 ч. л без гірки солі;
1 ст. л вершкового масла (за бажанням).
Гарбуз очистити від шкірки, нарізати шматочками або натерти на тертці. Викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона не повністю покривала гарбуз. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
Поставити молоко на вогонь, але не кип'ятити. Промити пшоно 3 рази, востаннє використовувати холодну воду. Гарбуз подрібнити блендером, додати пшоно, влити молоко, перемішати. Після того як каша гарбузова з пшоном на молоці закипить, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 30 хвилин до готовності, помішуючи. Подавати кашу з маслом.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
14-10-2024, 00:30
0
1 155