add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН
Молодий буковинець » Смачні рецепти » У захваті будуть навіть ті, хто не любить гарбуз: два найвдаліші рецепти гарбузової каші



Гарбуз багатий на клітковину і калій, а також містить харчові волокна, які знижують рівень холестерину.

Про це пише УНІАН



Як зварити кашу так, щоб їли навіть ті, хто не любить гарбуз?

Гарбузова каша з рисом на молоці


220 г гарбуза;

150 мл молока;

50 мл води;

50 г круглого рису;

1 ст.л цукру;

20 г вершкового масла;

Сіль до свого смаку.

Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати дрібними кубиками. Перекласти в каструлю, влити воду, накрити кришкою, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімального і тушкувати гарбуз 10 хвилин. Після того як гарбуз стане м'яким, влити молоко, всипати сіль і цукор. Можна за бажанням додати корицю, ваніль або мускатний горіх.

Довести до кипіння, потім розсипати рис рівномірно по поверхні, не перемішуючи. Залишити в такому вигляді і варити до готовності рису приблизно 30 хвилин під закритою кришкою на мінімальному вогні. Коли каша гарбузова з рисом на молоці буде готова, шматочки гарбуза можна розім'яти ложкою в пюре або залишити так - на ваш розсуд.

Гарбузова каша з пшоном на молоці

500 г гарбуза;

200 г пшона;

2 склянки молока;

1 склянка води;

1,5 ст. л цукру;

2\3 ч. л без гірки солі;

1 ст. л вершкового масла (за бажанням).

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати шматочками або натерти на тертці. Викласти в каструлю, залити водою так, щоб вона не повністю покривала гарбуз. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10 хвилин.

Поставити молоко на вогонь, але не кип'ятити. Промити пшоно 3 рази, востаннє використовувати холодну воду. Гарбуз подрібнити блендером, додати пшоно, влити молоко, перемішати. Після того як каша гарбузова з пшоном на молоці закипить, додати цукор, поставити мінімальний вогонь і варити 30 хвилин до готовності, помішуючи. Подавати кашу з маслом.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Рейтинг:
(голосів: 0)
14-10-2024, 00:30
0 1 155

Теги - рецепти, гарбуз, каші
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
{slider sliderID='1' category="60" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="yes"}
ВІДЕО Переглянути все відео
{slider sliderID='2' category="12" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="no"}
• Опитування
Блоги
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
Wicked: чародійка

Жанр: фантастика, пригоди

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 12:30 16:10

Жанр: трилер, екшн

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 17:30

Жанр: драма

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 15:30

Жанр: трилер

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 19:10
Новини України