Яблучне варення, яке тане в роті: рецепт смакоти на зиму

Смачні рецепти
3 101
0

В жовтні збирають зимові сорти яблук, які можуть зберігатися до весни. Але зберігати яблука можна й у формі смачного варення, яке тішитиме взимку.

Про те, як готувати варення з яблук на зиму, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Що потрібно для яблучного варення

Для того, щоб приготувати яблучне варення, треба такі продукти:

яблука - 2 кг;
цукор - 1-1,5 кг.

Як готувати яблучне варення

Готувати яблучне варення досить просто, але процес має свої особливості. Спочатку яблука треба помити, обов'язково очистити від шкірки та видалити насіння з плодоніжкою.

Шкірка гірше розварюється та надає варенню гіркуватості. Після цього яблука потрібно натерти на великій тертці або нарізати на шматочки.

Для того, щоб варення було однорідним та без грудочок, яблука краще перетирати. Хоча це довше, ніж нарізати фрукти на скибочки, це покращить проварювання плодів.



Щоб зробити яблучне варення зі шматочками фруктів, плоди потрібно нарізати на скибочки. В цьому випадку варення матиме цікаву текстуру.



Нарізані або натерті яблука потрібно перекласти в каструлю з товстими стінками та засипати цукром. Після цього можна або одразу поставити каструлю з яблуками на вогонь, або зачекати декілька годин, щоб цукор розтанув та виділився сік.

Щоб зварити варення, спочатку каструлю ставлять на маленький вогонь та доводять масу до кипіння. Для того, щоб зберегти яблучні скибочки в готовому варенні цілими, перемішувати масу потрібно дуже обережно.

Після закипання варення потрібно проварити протягом 5-10 хвилин, а потім зняти з вогню і повністю охолодити. На це може знадобитися приблизно 4 години.

Хоча варення можна проварювати одразу після охолодження, рекомендують зачекати ще декілька годин — так яблука насичуються цукром і злегка карамелізується, а варення стає смачнішим.

Вдруге проварювати варення потрібно стільки ж часу, але можна збільшити час після охолодження до третього проварювання.

Чим довше проварювати варення — тим густіше воно буде. Але не варто варити варення довше, аніж протягом 10 хвилин. Крім цього, щоб варення було прозорим, під час проварювання потрібно знімати піну.



Після третього проварювання гаряче варення потрібно розкласти по сухих стерилізованих банках та щільно закрити стерилізованими кришками. Банки з варенням потрібно перевернути до повного охолодження.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.