RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


В жовтні збирають зимові сорти яблук, які можуть зберігатися до весни. Але зберігати яблука можна й у формі смачного варення, яке тішитиме взимку.

Про те, як готувати варення з яблук на зиму, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Що потрібно для яблучного варення

Для того, щоб приготувати яблучне варення, треба такі продукти:

яблука - 2 кг;
цукор - 1-1,5 кг.

Як готувати яблучне варення

Готувати яблучне варення досить просто, але процес має свої особливості. Спочатку яблука треба помити, обов'язково очистити від шкірки та видалити насіння з плодоніжкою.

Шкірка гірше розварюється та надає варенню гіркуватості. Після цього яблука потрібно натерти на великій тертці або нарізати на шматочки.

Для того, щоб варення було однорідним та без грудочок, яблука краще перетирати. Хоча це довше, ніж нарізати фрукти на скибочки, це покращить проварювання плодів.



Щоб зробити яблучне варення зі шматочками фруктів, плоди потрібно нарізати на скибочки. В цьому випадку варення матиме цікаву текстуру.



Нарізані або натерті яблука потрібно перекласти в каструлю з товстими стінками та засипати цукром. Після цього можна або одразу поставити каструлю з яблуками на вогонь, або зачекати декілька годин, щоб цукор розтанув та виділився сік.

Щоб зварити варення, спочатку каструлю ставлять на маленький вогонь та доводять масу до кипіння. Для того, щоб зберегти яблучні скибочки в готовому варенні цілими, перемішувати масу потрібно дуже обережно.

Після закипання варення потрібно проварити протягом 5-10 хвилин, а потім зняти з вогню і повністю охолодити. На це може знадобитися приблизно 4 години.

Хоча варення можна проварювати одразу після охолодження, рекомендують зачекати ще декілька годин — так яблука насичуються цукром і злегка карамелізується, а варення стає смачнішим.

Вдруге проварювати варення потрібно стільки ж часу, але можна збільшити час після охолодження до третього проварювання.

Чим довше проварювати варення — тим густіше воно буде. Але не варто варити варення довше, аніж протягом 10 хвилин. Крім цього, щоб варення було прозорим, під час проварювання потрібно знімати піну.



Після третього проварювання гаряче варення потрібно розкласти по сухих стерилізованих банках та щільно закрити стерилізованими кришками. Банки з варенням потрібно перевернути до повного охолодження.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
11-10-2024, 00:30
Коментарів 0 Переглядів 2 832


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.