RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Гарбуз, запечений у духовці, виходить дуже смачним і корисним. А пахне ця страва справжньою осінню. Гарантуємо, що такі ласощі сподобаються навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. А готуються вони так просто, що вийдуть у всіх із першого разу.

УНІАН публікує два рецепти гарбуза в духовці - солодкий і солоний. Обидва вони по-своєму смачні та неймовірно корисні.



Гарбуз із яблуками та медом у духовці

Інгредієнти:

гарбуз - 500 г;
яблука - 600 г;
родзинки - 40 г;
горіхи - 50 г;
мед - 3 стол. л.;
кориця - 1 чайн. л.;
вершкове масло - 60 г.

Гарбуз у духовці з медом буде смачнішим, якщо взяти кислі яблука. Духовку розігрійте до 180°. Очистіть гарбуз від шкірки та насіння, наріжте великими кубиками. Такими ж шматочками наріжте яблука. Родзинки замочіть в окропі на 10 хвилин.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Викладіть нарізаний гарбуз, яблука, родзинки. Полийте медом і посипте горіхами. За бажанням додайте корицю. Також викладіть у форму залишки вершкового масла. Випікається гарбуз із медом у духовці приблизно 25-30 хвилин.



Гарбуз у духовці з м'ясом

Інгредієнти:

свинина - 500 г;
гарбуз - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубч;
соняшникова олія - 2 стол. л.;
чебрець, розмарин за смаком;
сіль, перець за смаком.

Духовку заздалегідь увімкніть нагріватися до 180°. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння, крупно наріжте. Свинину промийте та обсушіть паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Наріжте великими шматочками. Цибулину (краще фіолетову) наріжте півкільцями, часник - тонкими пластинками.

На сковороді розігрійте олію. Викладіть м'ясо та обсмажуйте 5-7 хвилин на невеликому вогні.

У жароміцну форму для випічки викладіть шматочки гарбуза, обсмажене м'ясо, цибулю та часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте улюблені спеції - добре підійдуть розмарин і чебрець. Накрийте форму кришкою або фольгою. Гарбуз із м'ясом у духовці готується 40 хвилин за 180°.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
10-10-2024, 00:45
Коментарів 0 Переглядів 1 374


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.