Інгредієнти2 склянки борошна
1 пакетик (8-10 г) розпушувача для тіста
1/2 ч.л. солі
1/4 склянки олії (без запаху)
1/3 склянки холодної води
1 яйце
Начинка:3 величезних цибулини,
3 великих яйця,
3 плавлених сирка 55% жирності,
сіль, перець, сухі трави (базилік)
Як приготувати пиріг з плавленими сирками
Для початку плавлені сирки відправляємо в морозильну камеру.
Тісто: Змішати борошно, сіль і розпушувач для тіста. Просіяти в миску.
Відкласти в сторону 2-3 ст.л. суміші (використовувати її при замішуванні тіста – в разі необхідності). Зробити посередині заглиблення. Влити в нього воду, масло і злегка збите яйце. Замісити тісто – м’яке і еластичне. Розділити на 2 частини: 2/3 – для низу пирога і 1/3 – для "кришки".
Начинка: На сковороді з додаванням олії спасерувати дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
Прибрати сковороду з вогню. Остудити цибулю. Потім до цибулі додати 3 яйця. Перемішати. Додати натерті на крупну тертку плавлені сирки (так як сирки попередньо полежали в морозилці, вони повинні добре натиратися на тертці). Перемішати. Посолити, поперчити. Додати сухі трави. Все – начинка готова.
Більшу частину тіста розкачуємо і вкладаємо у форму з папером для випічки, так щоб утворилися бортики. Викладаємо начинку, розкачуємо меншу частину тіста так, щоб вона повністю прикрила начинку. Краї защипуємо з нижнім тістом.
Випікаємо в добре розігрітій духовці 50 хвилин при температурі 180 градусів. За 15 хвилин до кінця (коли верх вже підрум’яниться), відключаємо верхній підігрів і печемо з нижнім підігрівом ще 15 хв.
Усе. Пиріг готовий! Хай Вам смакує!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-08-2024, 01:15
0
2 782
Теги -