Бублики з кунжутом - симіти - це обличчя вуличної їжі Туреччини, пройти повз них неможливо. Це простий у приготуванні турецький хліб у формі кільця, щедро посипаний кунжутом. Приготувати його вдома можна дуже легко.
Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал
"Смачно ситно".
Що знадобиться
Такі бублики щільно вкрити золотистим кунжутом, хрусткі зовні й м’які та тягучі всередині. Вони мають неабиякий попит як у туристів, так і у місцевих.
Для приготування знадобляться такі інгредієнти:
– борошно пшеничне - 500 г
– вода - 250 г
– дріжджі сухі - 10 г
– олія соняшникова - 15 г
– цукор - 40 г
– сіль - 7 г
– мед - 1 ст.л
– білий кунжут - 100 г
Легкий спосіб приготування
Спочатку у миску потрібно налити теплу воду, додати дріжджі, цукор і розмішати. Просійте в неї борошно, додайте сіль і замісіть м’яке тісто. Після цього миску накрийте рушником та залиште в теплому місці на 1 годину.
Далі тісто викладіть на посипану борошном поверхню та розділіть на шість частин. Кожну частину розкатайте в тоненький джгут, складіть його у два рази й скрутіть косичкою. Кінці з’єднайте і сформуйте коло.
У миску також потрібно налити 100 мл води й розведіть у ній мед. А у другу тарілку насипте кунжут.
Вироби з тіста спочатку занурюйте в медову воду, а потім паніруйте у кунжуті з двох сторін.
В кінці викладіть майбутні симіти на деко, застелене пергаментом та залиште на 40 хвилин. Потім випікайте у розігрітій до 180°C духовці 25 хвилин.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-01-2024, 00:15
0
3 381
Теги -