Скільки праці докладають власники дачної ділянки, щоб отримати урожай помідорів! Потрібно витратити багато часу і сил! Але ось настав час збору врожаю і його консервації. Якщо томатів дуже багато, то зібрані плоди починають псуватися, їх вже не можна закривати в банки в цілому вигляді. Але існує безліч дуже цікавих і смачних рецептів, які підійдуть для м'яких, потрісканих, перестиглих плодів.
Познайомимося з деякими з них, інформує Ukr.Media.
Томатний соус
З м'яких томатів, які злегка зіпсувалися можна легко і швидко зробити смачний і поживний соус, який із задоволенням з'їдять з макаронами, картоплею або кашею ваші домочадці.
Помідори натираються на тертці або пропускаються через м'ясорубку, прибравши попередньо шкірку. Додати до томатів сіль, перець, натертий часник, базилік. Все добре перемішати, і соус буде готовий.
Паста для бутербродів
М'які перестиглі томати можна швидко переробити в пасту для бутербродів. Розрізані на дві половинки помідори розкладаємо на деко і запікаємо 20-30 хвилин в гарячій духовці.
Потім томати перекладаємо в миску, розминаємо їх виделкою, додаємо подрібнену зелень, часник і оливкову олію, все перемішуємо. Тепер соус намазуємо на лаваш або хліб. Смачний і поживний сніданок готовий!
Томатне масло
Дуже смачним виходить томатне масло з зеленню і часником. Для цієї страви потрібно вибирати м'ясисті і переспілі плоди. Спочатку їх потрібно запекти в духовці.
Потім м'якуш збити в блендері разом з вершковим маслом, сіллю, перцем, зеленню і часником. Таке томатне масло можна зберігати в холодильнику 10-14 днів. Його дуже смачно їсти як бутерброд з хлібом, додавати в картопляне пюре, рис або до макаронів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-08-2020, 00:59
0
3 628
Теги -