Штрудель сирний із яблукамиІнгредієнти: 200 г вершкового масла (маргарину), 200-300 г вершкового сиру, 4 ст. л. цукру, 1 пакетик ванільного цукру, приблизно 3 склянки борошна; 5-6 яблук, 1-2 ст. л. лимонного соку, кориця за смаком, яйце для змащування.М’яке вершкове масло або маргарин змішала із домашнім сиром, додала звичайний і ванільний цукор. Поступово додавала борошно, щоб вийшло м’яке, пластичне тісто (залежно від борошна, його може знадобитися більше або менше вказаної кількості). Поклала тісто на 30 хвилин у холодильник.
Тим часом помила і почистила яблука, нарізала їх тонкими скибочками, скропила лимонним соком і перемішала.
Тісто дістала з холодильника, розділила на 2 частини, розкачала кожну у пласт, товщиною приблизно 1 см. Виклала на тісто скибочки яблук, присипала їх цукром і корицею за смаком. Згорнула тугим рулетом і виклала на деко, застелене пергаментом, швом донизу.
Яйце трохи збила і змастила рулети зверху.
Випікала у розігрітій духовці за 180 °С 20-30 хвилин - до рум’яної скоринки. Готові штруделі повністю остудити, тоді нарізати порційно, присипати цукровою пудрою і подавати.
Мої враження і поради. За цим рецептом ви отримаєте смачний яблучний десерт із ніжним сирним тістом. Він чудовий, ароматний і корисний. Обов'язково приготуйте для своїх рідних штрудель за цим рецептом!
21-02-2016, 08:29
0
18 894