RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Здається, що настав кінець світу»


Останніми днями різко загострилася ситуація на Сході, зокрема в Донецькому аеропорту. На територію України заходять регулярні російські війська і важка техніка. Тривають важкі бої.

Що відбувається на окупованій території, розповіли по телефону мешканці Донецька і Луганська.

"У Донецьку багато російських військових і важкої техніки"


– У містах – страшенна паніка, – запевнила мешканка Донецька Анастасія. – Щось неймовірне відбувається в районі аеропорту. Там день і ніч не вщухають вибухи. Стріляють з усього: артилерії, танків, "Градів", "Буратіно"… Здається, що настав кінець світу. Стріляють і по місту. Багатоповерхові будинки трясуться так, ніби під час сильного землетрусу, у вікнах вилітають шибки. Не працюють ні школи, ні дитсадки. Мешканці знову спустилися в підвали. На телеканалі "Новоросія" повідомили, що денеерівці зайняли аеропорт і знищили всіх "кіборгів". Показали тіла українських військових під завалами під звуки бравого російського маршу. Показали закривавлених українських полонених. "Скоро ми визволимо від бандерівців увесь Донбас. А потім підемо на Київ", – заявив Захарченко.

– Містом ширяться чутки, що Росія починає справжню війну з Україною, –продовжує свою розповідь донеччанка. – І це схоже на правду. Бо в місті дуже багато російських військових і важкої техніки. Уже навіть не сотні, а тисячі. Танки і БТРи їздять вулицями на великій швидкості. На деяких немає маркування і номерних знаків. А на окремих одиницях військової техніки, як сказав мій чоловік – колишній військовий, є номери Західного, Східного, Центрального та Південного військових округів Російської Федерації. Останнім часом завезли багато нової техніки, яку досі ми ще не бачили. Люди сидять вдома, бояться виходити навіть до магазину за продуктами. Бо можуть вбити і на вулиці, і в транспорті. Щодня гине багато мирних мешканців. Ми дуже шкодуємо, що не виїхали з Донецька. Треба було все кидати і тікати. Зараз виїхати неможливо. Все місто оточене. Закриті пропускні пункти. Денеерівці нікого не випускають. Та й чим добиратися? Не їздять ні потяги, ні автобуси".

22 січня внаслідок обстрілу в Донецьку загинуло до 15 мирних мешканців.

За попередньою інформацією, бойовики стріляли о 09.00 з так званого "кочівного" міномета, встановленого в мікроавтобусі.
Епіцентром обстрілу була трамвайна зупинка "Завод Боссе" в Ленінському районі. Саме там загинуло найбільше людей. Крім того, загинули люди у тролейбусі, який проїжджав повз, і ті, хто перебував на протилежному від зупинки боці вулиці. Очевидці говорять про велику кількість поранених, але їхня кількість поки що не відома.

"Вибратися живими немає надії"

– Керівники ЛНР оголосили загальну військову мобілізацію, – розповів мешканець Луганська Анатолій. – Забирають усіх чоловіків від 18 до 60 років. Беруть навіть жінок. Всі почали тікати до кордону з Росією. Бо з Україною зв’язку немає. Бойовики підірвали міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській. Це була єдина переправа, яка з’єднувала Луганськ з українською територією. Сусід із сином намагалися виїхати через цей міст на власному авто, але повернулися назад. Сказали, що там величезна діра, тому проїхати автомобілем неможливо. Дехто ризикує йти пішки, але по них стріляють ленеерівці. Кого впіймають, то називають зрадником і забирають із собою невідомо куди. Кажуть, що їх потім розстрілюють. Місто обстрілюють з усіх боків. Останнім часом на вулицю краще не виходити. Безперервно прибувають колони російських військових і техніки.

– У місті страшенне мародерство, – запевнив луганчанин. – Грабують все: будинки, квартири, офіси, магазини, забирають машини. Особливо нахабно поводяться донські козаки та чеченці, яких бояться навіть ленеерівці. У сусідньому будинку згвалтували дівчинку-школярку. Ми опинилися у страшній пастці. Вибратися звідси живими немає надії.

Секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає здійснення бойовиками в найближчий час наступальних операцій.

За його словами, ситуація довкола Донецького аеропорту залишається найбільш складною. "Фактично повністю знищено новий термінал, але наші Збройні Сили зміцнили свої позиції в районі населеного пункту Піски", – сказав він.

Турчинов також повідомив, що були знищені комунікації та транспортні розв’язки, які дозволяли швидко підводити бронетехніку фактично до самого летовища, а "підтягування на передову кадрових частин Збройних Сил Російської Федерації дає підстави прогнозувати здійснення в найближчий час ворогом потужних наступальних операцій".
Надія БУДНА
26-01-2015, 14:07
Коментарів 0 Переглядів 2 261

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.