RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Новий рік – по-японськи або на морі


Новий рік – один із найбільш яскравих і барвистих свят. Хтось звик завжди відзначати його вдома, у сімейному колі, а хтось, навпаки, в ресторані галасливою компанією. А якщо хочеться чогось нового і незвичайного? Способів зустріти Новий рік багато.

Чернівчанин Рустам минулий, 2014, Новий рік зустрічав у стилі ретро.

– Вечірку задумали в гангстерському стилі, – розповідає молодий чоловік. – Вся компанія зібралася в будинку нашого знайомого. Спеціально прикрасили дім: були старі фотографії, зброя, спеціальна фотозона для "засуджених" мафіозі. Чоловіки одягли капелюхи, підтяжки, у когось були краватки, у когось – метелики. Дівчата одягнули вишукані сукні в стилі ретро, намисто, зачіски та прикраси для волосся теж відповідали тематиці. Незмінним атрибутом були сигари. Хтось із друзів пригнав у двір старий автомобіль – "Победу". До входу в будинок розстелили червону доріжку, яку прикрасили гірляндами. А всіх "гангстерів" при вході зустрічали зі зброєю, обшукували на наявність "наркотиків"
та мобільних телефонів, які обов’язково відбирали. Також був у нас старий фотоапарат, за допомогою якого ми навіть зробили чорно-біле фото на пам’ять. Це було одне із найяскравіших свят у моєму житті.

Спогади чернівчанина Євгена про зустріч одного з новорічних свят не такі веселі.

– 29 грудня ми з товаришем вирушили на Говерлу в Карпати, щоб там зустріти Новий рік, – пригадує чоловік. – Почалася дуже сильна заметіль. Ми ледь дісталися вершини, розмістили свій намет. Неподалік від нас також розмістилися лижники. Однак вітер не вщухав, і буря ставала дедалі сильнішою. Коли зранку ми прокинулися, побачили, що намет киян майже замело, один із них відморозив ногу. Вони якимось дивом викликали рятувальників. Коли ті забирали киян, пропонували нам, щоб ми кидали все своє спорядження і йшли з ними, бо ще раз підійматися на гору вони не будуть. Ми вирішили залишитися, не знаючи, що це буде найекстремальніший наш Новий рік. Було дуже холодно, ми грілися газовою горілкою – добре, що газу мали достатньо. Здавалося, що по намету хтось б’є лопатою – таким сильним був вітер. Ми хвилювалися, що вітер зламає дугу намету, і нам настане кінець. У такому страху ми просиділи у наметі три дні. А другого січня буря вщухла, і з’явилося сонечко. Ми були врятовані!

Чернівчанка Вероніка одного разу зустрічала Новий рік на роботі, а іншого разу – в онлайн-грі.

– Не відчувала жодної самотності, – розповідає дівчина. – Всі були дуже щасливі, надсилали привітання, говорили тости, писали. Не варто сумувати, якщо ви залишилися на самоті, свято залежить тільки від вас! 
Леся ТОКАРЮК

Оригінальні ідеї святкування

Стилізована вечірка

Можна влаштувати святкування вдома, запросити друзів і знайомих, але заздалегідь попередити, що для вечора буде обрана певна тематика. Все залежить від вашої фантазії: герої мультиків або улюблені персонажі художніх фільмів, зірки естради та кіно, відомі історичні особистості, піжамні вечірки і багато іншого. Такий Новий рік вам запам’ятається надовго.


Іноземні традиції

Зовсім необов’язково покидати рідне місто, щоб опинитися в іншій країні і відчути її атмосферу. Просто ознайомтеся з культурою країни, яка вас цікавить, і влаштуйте свято відповідно до її традицій та кухні. Наприклад, якщо хочете зустріти Новий рік по-японськи, приготуйте або замовте суші і одягніться в національне вбрання – кімоно.


У лісі

Ви можете піти в ліс дружною компанією, взяти із собою їжу й напої, знайти вподобану вам галявину з ялинкою, прикрасити її і навіть водити навколо неї хороводи. Головне – щоб компанія була весела, одяг теплий і настрій чудовий.


У потязі, тролейбусі

Якщо ви не обтяжені сімейними обов’язками, шукаєте пригод і спілкування, то цей варіант якраз для вас. Поїздки налаштовують людей на спілкування, тим більше під час новорічних свят. Покладаючись на долю, просто сядьте у тролейбус або купіть квиток у будь-яке місто, запасіться шампанським і мандаринами. Хто знає, може, на одній зі станцій у ваше купе зайде ваша доля або ви знайдете нових друзів?


Теплі краї

Якщо вам набрид холод і вистачає коштів – їдьте на море у теплі країни (ОАЕ, Куба, Домінікана, Таїланд, Мексика тощо). Там ви зможете погрітися на сонці і незвично зустріти Новий рік. Буде потім про що розповісти друзям і колегам: у той час, як вони мерзнули, ви пили "мохіто" на шезлонгу перед морем.
26-12-2014, 17:30
Коментарів 0 Переглядів 2 185

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.