RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Маєток cвятого Миколая – жива казка


Доводилося мчатися посеред засніжених гір на санях cвятого Миколая чи розповідати Чудотворцю свої мрії та отримувати від нього подарунок? Нині такі послуги – до уваги батьків та їхніх діток.

Поїздки до маєтку святого Миколая пропонують буковинцям турфірми та екскурсоводи. "Маєток cвятого Миколая" знаходиться у селі Пістинь Косівського району. А 13 грудня відкривається ще й "Резиденція святого Миколая" у Кам’янці-Подільському.
Дорослих з дітлахами запрошують сюди не лише до свята Миколая, 19 грудня, але й протягом усієї зими. У програмі – катання на санях, запряжених кіньми, виготовлення іграшок, написання листів зі своїми мріями...

– Така поїздка запам’ятовується надовго, наповнює серця і дорослих, і дітей особливим світлом, – розповідає Інна СИРОТЮК, менеджер з туризму чернівецької туристичної агенції. – У селі Пістинь – особлива аура, тим більше нині, коли випав сніг. Гори, засніжені дерева, автентичний дерев’яний будиночок, покої cвятого Миколая, у котрих бачиш неймовірні листівки з дитячими мріями... Маєток справді зачаровує. Ми рекомендуємо поїздки до садиби у Пістинь замовляти групами – тоді туристична фірма влаштує організований виїзд, та й ціна буде дешевшою за більшої кількості людей. Якщо плануєте поїздку на вихідні, то замовляйте її заздалегідь, адже нині у вихідні є велика кількість відвідувачів садиби. Якщо є можливість, краще відвідати садибу cвятого Миколая у будні.

Що ж можна побачити під час поїздки до "Маєтку cвятого Миколая" на Косівщині?

"У гуцульському дерев’яному будинку облаштовано робочий кабінет та світлицю cвятого Миколая, де він разом із своїми помічниками працює без вихідних весь рік, а 19 грудня запрягає коней і на санях виїжджає з маєтку, – зауважують у маєтку. – Відкритий майстер-клас дитячої іграшки, кімнату-музей новорічно-різдвяної іграшки. Можна побачити, як люди вітали одне одного з Різдвом Христовим та Днем cвятого Миколая у давні часи. Іграшкові Діди Морози та Санта Клауси зайняли цілу полицю. Вони були виготовлені у різних країнах світу і надіслані до маєтку в подарунок. Також у маєтку є кімната-музей природи, яка розповідає про тварин та рослини мальовничих Карпат. У кімнаті відпочинку можна зручно розміститися на різьблених дерев’яних лавах, визирнути у віконце і помилуватися природою. У майстер-класі всі охочі можуть власними руками зробити для себе іграшку із спеціальних заготовок, спробувати навчитися народних ремесел: різьби та інкрустації, писанкарства, вишивки, килимарства, гончарства, мосяжництва, бондарства".

Своїми відгуками діляться люди, котрі приїжджають до садиби з року в рік. "Це дивовижно казкове місце! Я бажаю всім малятам хоча б раз у житті приїхати сюди і на власні очі побачити казку, яка живе саме тут! – пише на сайті маєтку Оксана. – Садиба дуже гарна, все зроблено з любов’ю! Коли б ви не приїхали, вас завжди проведуть по кімнатам цього будинку, розкажуть багато цікавого про життя святого Миколая! І хоча це міні-музей, але дітлахам можна все: посидіти за столом святого Миколая, полежати на його ліжечку, подивитися у його чарівне віконечко, торкнутися подушок, на яких відпочиває казковий дідусь… А ще можна щось зробити у подарунок святому Миколаю, принести лист до нього на пошту, загадати бажання біля ялиночки…А якщо вам пощастить, зможете посидіти біля ватри! Ви вірите у казки? У цьому місці неможливо не вірити в них!" 
Валерія ЧОРНЕЙ

Ціни
200-250 гривень з людини – приблизна вартість туру "Чернівці-Пістинь-Чернівці"
Програма: відвідування маєтку, виготовлення іграшок, катання на санях, концерт, подарунок від Миколая.

Пошта Святого Миколая
НПП "Гуцульщина"
вулиця Дружби, 84
місто Косів, Косівський район
Івано-Франківська область, 78600
Час відвідин
9.00 – 17.00
Без вихідних

Сайти Cвятого Миколая

Резиденція у Кам’янець-Подільському – www.newyearkamenets.com
Маєток на Косівщині – mykolaj.if.ua
15-12-2014, 14:02
Коментарів 0 Переглядів 5 817

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.