RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


"Бойовики та російські війська не припинили обстріли сил АТО, не відійшли від лінії розмежування і продовжують проводити наступальні операції. Внаслідок цього за останні два місяці загинуло понад 100 українських військовослужбовців, близько 600 поранено", – заявив спікер МЗС Євген Перебийніс.

Блокпост, де служив загиблий, атакували "Градами"

Командира першої роти Нацгвардії Віктора Редькіна поховали п’ятого листопада у Чернівцях. Попрощатись із героєм прийшло багато бойових побратимів, друзів, близьких і просто небайдужих людей.

– Віктор загинув як справжній герой, – говорить виконувач обов’язків військової частини, де служив загиблий, підполковник Володимир Джула. – Під час нападу на їхній блокпост ворог використав міномети та установки залпового вогню "Град". Як справжній командир, він перший ішов туди, куди планував послати своїх підлеглих. Із їхньої команди він єдиний загинув. Віктор завжди прикривав своїх товаришів. Сам він був родом із міста Красний Луч Луганської області. І загинув на землі, де народився.

Нашим набридло спостерігати, як їх розстрілюють

– Я не можу зрозуміти, чому ми продовжуємо втрачати справжніх патріотів, а з екранів телевізорів нам говорять про якесь перемир’я? – обурюється сержант Нацгвардії Олег. – Віктор Редькін був моїм командиром тривалий час. Під час першої відправки в зону АТО ми служили разом. Потім була ротація. Ми зараз тут, вони там. Завтра ми там будемо. Але я хочу сказати, що перемир’я ніколи не було. Його дотримувалась лише наша сторона. А з боку сепаратистів ішли постійні обстріли. Якби керівництво дало вказівку наступати, ми би вигнали ворога з нашої території. Повірте, я з багатьма спілкуюсь. У всіх там бойовий дух хороший. Нам набридло мовчки спостерігати за втратами побратимів. Усі ми готові до активної фази АТО. Але чому таких наказів немає, я не розумію.

В обласному військовому комісаріаті повідомили про інші втрати серед буковинських військовослужбовців.

– Сьогодні (5 листопада — авт.) із Запоріжжя мають доставити тіло іншого чернівчанина солдата батальйону територіальної оборони Олексія Вербицького, – говорить обласний військовий комісар Віталій Чурай. – Він був добровольцем і загинув у ДТП в Запорізькій області, де нині дислокується наш батальйон. Його поховання, швидше за все, відбудеться шостого листопада. Зараз ще консультуємось із цього питання з рідними.

– Також у нас з’явились результати ДНК-експертизи двох тіл буковинських службовців, які загинули раніше в зоні АТО. Вони вважались зниклими безвісти.
Віталій ОЛІЙНИК

Думка фахівця
"Наша армія
не готова до відкритого протистояння з Росією"


Ігор Козій,
військовий експерт:

Я чув про втрати, які останнім часом зазнають наші військові. Це сумно і прикро. Але потрібно розуміти, що зараз наша армія не готова до відкритого військового протистояння з Росією. Для того, щоб ми могли накопичити військову потугу, треба жорстко контролювати владу. І вимагати з неї реальних змін у військовій сфері. Потрібно здійснювати чистку кадрів. Потрібно грамотно вести інформаційну війну. Це те, у чому ми програємо.

Я підтримую думку губернатора Луганської області Геннадія Москаля. Він сказав, що на вже звільнених територіях влада діє неправильно. Потрібно насамперед дати тим мешканцям робочі місця. Бо коли немає роботи, то вони стають наркоманами або йдуть в армію ЛНР чи ДНР.
Нещодавно проходив тур Славка Вакарчука південно-східними містами. Коли я бачив ті переповнені концертні зали, я розумів, що він для української перемоги на Донбасі робить більше за нинішню владу".
10-11-2014, 12:06
Коментарів 0 Переглядів 1 831

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.