RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прикраса у вигляді сузір’я Великої Ведмедиці, у якій замість зірок ‒ маленькі квіти таволги. Напівмісяць, у середині якого ‒ суцвіття вишні... Майстриня Христина Склярчук за допомогою особливої техніки у прикрасах зберігає красу квітів. Люди з різних країн замовляють її витвори.

Квіти, що ніколи не зів’януть


Творить Христина Склярчук у майстерні, яку обладнала у своїй квартирі у центрі Чернівців. Стіни прикрашають ланцюжки з кульбабок. У найрізноманітніших підсвічниках палають свічечки. Найгарнішим є унікальний давній підсвічник у вигляді будинку ельфа. У майстерні завжди чути інтенсивний аромат: поєднання запаху ефірних масел і епоксидної смоли. Скрізь стоять ящики та старовинні скрині, усередині яких сотні пелюсток чи уже готових прикрас. Не один рік майстриня вчилася висушувати прикраси так, щоб вони виглядали щойно зірваними.

Квіти, що ніколи не зів’януть


До кожної прикраси ‒ казкова фотоісторія

... Поки Христина майструє кишенькове люстерко, кришечка якого буде устелена жовтими і блакитними квітами, ми говоримо про прикраси.

– Влітку 2011 року зробила першу прикрасу з польовою квіткою. Таку техніку з використанням епоксидної смоли підгледіла в американських майстринь. Усьому навчалася експериментальним шляхом, –говорить Христина Склярчук і просить звернути увагу на стіну, де висять дев’ять картин. – Це мої улюблені квіти. Для прикладу, фіалки... Лише цього року я навчилася сушити фіалки так, щоби вони не втрачали колір. Троянди будь-яких кольорів та форм дарують дуже особливі прикраси. Одна з останніх робіт – прикраса у вигляді троянди з мультфільму "Красуня і чудовисько". Дуже подобається дикий горошок: вусики рослини можна додати до будь-якої композиції. А знаєте, як квітне дикий горошок? Рослина одночасно вкривається суцвіттям різних кольорів. З дитинства улюбленим є гінкго. Щаслива, що у Чернівцях є декілька дерев і можна вільно збирати гінкго. Однією з улюблених є гортензія, але я ще тільки навчаюся працювати з нею. Обожнюю листочки конюшини. Цієї весни багато працювала з бузком і вперше зберегла його у прикрасі об’ємним. На дев’ятій картині – незабудка... Люблю ці квіти з дня свого весілля, коли з чоловіком знайшли поле незабудок і ними наповнили власні паспорти.

Квіти, що ніколи не зів’януть


Дівчина не просто перетворює квіти у прикраси, але і придумує цілі сюжетні колекції.

– Останні мої серії: "Квіти у небі", – говорить Христина. – Для прикладу, це прикраса – хмаринка, з якої падає квітковий дощик. Використала незабудки, фіалки, конюшинку, вусики дикого горошку, вереск. Усе це створила, поки фантазувала, як можна показати небо у прикрасах. Я дуже хочу показати небо у прикрасах!

Квіти, що ніколи не зів’януть


Оригінальні прикраси дівчини замовляють люди з різних країн. Цього року прикраси Христини Склярчук "оселилися": у Швеції, Німеччині, Латвії, Франції, Італії, Польщі, Росії, Білорусі та по всій Україні. Як люди дізнаються про талановиту дівчину? Її творчість популярна у соціальних мережах. Для кожної прикраси дівчина знімає казкові фотоісторії на фоні Чернівців. Люди у захваті...

Квіти, що ніколи не зів’януть


"Чому би не подарувати квіти просто так?"

Христину легко впізнати на вулицях міста: пишне хвилясте золотисте волосся розсипається поверх гарного ретро-одягу. Її називають сучасною мавкою. Із собою носить товсті книги, наповнені квітами.

– Книги у мене із собою завжди: чи то прогулююся ранковими Чернівцями, чи вирушаю на тюльпанові поля, чи у похід до озера Карпатське Око, – пояснює майстриня. – Квіти добре збирати вранці, як тільки перші сонячні промені висушать росу на них. Якщо я на природі, то прокидаюсь до світанку. Загортаюсь в теплий спальник. Беру з собою маленький газовий примус, металеву чашку, каву і цукор, книжку, фотоапарат. Тихенько вислизаю з намету. Швидко мочу ноги у високій, мокрій від роси траві, і знаходжу спокійне місце на пагорбі. Облаштовуюсь, заварюю каву і зустрічаю сонце. Перші промені висвічують для мене травинки та квіточки, які я збираю в букетик або ховаю одразу між сторінками книжки.

Квіти, що ніколи не зів’януть


– А ще дуже багато друзів привозять квіти, – каже дівчина. – Так, до мене потрапили квіти з Африки: бугенвілія та квіти жовтого тюльпанового дерева. Працювати з чужим гербарієм – це як зазирнути в душу іншої людини.

– Мені здається, для більшості людей квіти стали символом ритуалів: дарують лише на свята, – заначає дівчина. – А чому би не подарувати квіти просто так? Адже коли наповнюєш своє життя квітами, народжується усмішка, переживання на мить втихають, думками занурюєшся в серце квітки. Багато хто сумує, коли зрізані квіти у вазі починають в’янути. Та завдяки своїй техніці мої квіти ніколи не зів’януть...

Валерія ЧОРНЕЙ

Квіти, що ніколи не зів’януть


Поради від майстрині

Кулончик з конюшинкою дарують, щоби вдача завжди була поруч.

Прикраси з ромашками символізують щирість та природність.

Мамі часто обирають прикрасу з незабудками, як символ того, що про неї завжди пам’ятають.

Папороть в прикрасі може сподобатись творчій, чутливій натурі.

Подарована коханій прикраса з плющем символізує вірність.

Справжні троянди в прикрасах – ознака сильних почуттів, любові.


Квіти, що ніколи не зів’януть

Квіти, що ніколи не зів’януть

Квіти, що ніколи не зів’януть

Квіти, що ніколи не зів’януть

Квіти, що ніколи не зів’януть

Квіти, що ніколи не зів’януть
Редактор: valeriya
2-07-2014, 16:27
Коментарів 0 Переглядів 6 376

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!