RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Море в нас є – недороге і з розвагами


У Криму цьогоріч через окупацію – мертвий сезон. Але відпочити в Україні на морі можна. Та ще й недорого. Азовське та Чорне моря приймуть невибагливих туристів у середньому за півтори-дві тисячі гривень за тиждень. Щоправда, досвідчені відпочивальники їздять туди не через турфірми, а самотужки.

"Де в Україні, окрім Криму, можна відпочити на морі?" – із таким запитанням кореспондент "МБ" телефонувала в окремі чернівецькі турфірми.
– Ніхто зараз таким не цікавиться. Хіт – Болгарія, Греція, – відповідали там.

– Та ж у багатьох людей через кризу немає грошей, – кажу.

– Цьогоріч альтернатива Криму – Греція, Болгарія, – продовжували у турфірмах.

Однак нехай вас не вводять в оману. Відпочити на морі в Україні можна і значно дешевше, ніж за кордоном.

Чимало людей через брак коштів Болгарію міняють, скажімо, на затишний Кароліно-Бугаз в Одеській області. Дехто власним транспортом вирушає у Бердянськ чи Залізний Порт. Колеги в Запорізькій області говорять про наплив відпочивальників у Бердянськ. Ось тільки в усі ці місцинки буковинці вирушають не через турфірми, а домовляються з власниками садиб, пансіонатів чи квартир напряму.
Валерія Чорней

Одеська область
 Затока

Досить популярне серед українців селище в Одеській області. Відпочивальники люблять його за близькість до Одеси. Є комфортні бази відпочинку з прямим виходом на пляж. У приватному секторі Затоки можна підібрати непогані варіанти проживання: всі зручності в номері, кондиціонер, телевізор, холодильник.

Відпочивали у Затоці минулого року. Провели два тижні з дружиною у сонячному селищі. Як пенсіонери, ми дуже задоволені. Орендували будинок зі зручностями, але без розкоші. Платили по 85 гривень за добу з людини. Самі готували їжу, дуже смачна риба. У цьому році плануємо повернутися (чернівчанин Андрій Фукс).

Відпочивали наприкінці липня минулого літа. Це був жах: на пляжі нема де стати. У воді плаває сміття. Ціни на їжу вищі за чернівецькі (буковинка Алла Федорович).

 Кароліно-Бугаз
Курорт, розташований на відстані 60 км на південний захід від Одеси на піщаній косі (між Чорним морем, Дністровським лиманом і солоними озерами).

Відпочивали тут минулого року. Цьогоріч замість запланованої дорогої Болгарії ми знову їдемо до Кароліно-Бугаза. Усього за 90 гривень за добу, будемо жити у комфортабельному будинку. За цінами, не вищими за буковинські, будемо готувати їжу й насолоджуватия гарним та чистим пляжем і морем (буковинець Микола Клим).
Хотілося спокійного відпочинку. Відпочинок виявився більш ніж спокійний. З дозвілля – піші прогулянки по темних вулицях та й то ноги позбивати можна. Два заклади – типу кафе, де збирається місцева молодь. (Аліна, відгук в Інтернеті).

Миколаївська область

 Коблево
Курорт розташований на Чорноморському узбережжі (50 км від Одеси, 80 км від Миколаєва). Тут є понад 60 пансіонатів та баз відпочинку з різнім ступенем зручностей. Серед розваг: містечко атракціонів, найбільший аквапарк південного заходу України, екскурсії в зоопарк Миколаєва, на розкопки стародавнього міста Ольвія, у ландшафтний парк "Гранітно-степове Побужжя", в Одесу.

Дуже комфортні пансіонати за доступними цінами. Багато цікавих екскурсій. Море трішки прохолодне й місцями довгі мілкі частини, але після гірської річки нам не звикати. Дуже задоволені. (Дмитро, відгук в Інтернеті).
Справа у самому морі! Вода крижана! Такого я не бачила на жодному морі. Народу дуже багато. Весь пляж зайнятий, а не купається ніхто. Діти з піску ліпили сніговиків. Хто їде на море купатися – вам не сюди (Діна, відгук в Інтернеті).

Херсонська область
 Залізний Порт

Село розташоване на узбережжі Чорного моря. На довгій набережній є чимало розваг: аквапарк, лунапарк, парки атракціонів, кінотеатр, безліч ресторанів. Величезну популярність Залізний Порт здобув серед молоді, для якої пропонуються екстремальні види відпочинку: парапланеризм, віндсерфінг, катання на одномоторних літаках, зорбінг, скайсерфінг, гідроцикли та акваскутери. Звичними є й катання на "плюшках", "бананах", "шайбах" і водних велосипедах.

Відпочиваємо тут уже два роки. Винаймали з коханим комфортну квартиру недалеко від моря. Дуже сподобалися морські світанки і заходи, прогулянки на яхтах на Чорному морі. Коханий розважався з екстримом – неможливо було відірвати від скайсерфінгу (чернівчанка Аліна КЛИМЧУК).

Набережна буває переповнена людьми. Не завжди чисто. Ввечері, тим більше, спокійно не буде: відпочивальники та молодь "куражить" цілу ніч. (Анна, відгук в Інтернеті).

Запорізька область

 Бердянськ

Невеличке затишне місто на березі Азовського моря. Від обласного центру (Запоріжжя) можна дістатися маршруткою (60–70 грн) або залізницею – з червня 2014 року почав ходити рейсовий автобус (близько 50 грн). Місцеві наперебій пропонують свої домівки для проживання.

Влітку тут проходить стільки фестивалів! Усього за 60 гривень за добу жили у комфортному будинку. Та ще й вечорами потрапляли на живі джазові концерти. Дуже відмінний відпочинок (Андрій, відгук в Інтернеті).
Дуже уважно домовляйтеся про оренду будинків: чи буде хтось жити на другому поверсі, чи за стіною. Увесь відпочинок нам зіпсувала компанія хлопців-сусідів, які часто були напідпитку (Марія, відргук в Інтернеті).

 Кирилівка
У Кирилівці є Утлюкський і Молочний лимани. Їхні грязі мають цілющі властивості й допомагають у лікуванні багатьох захворювань. З місцевих розваг – аквапарк "Острів скарбів".

Кирилівка підійде для тих, хто надає перевагу часу на пляжі. На узбережжі розташовані численні бази відпочинку, від яких до моря тільки кілька метрів. Треба лише вийти з будиночка і перейти дорогу – і вже пляж (Оксана, відгук в Інтернеті).
Ще не бачила такого курорту, де треба би було жити тільки морем і нічим іншим. Нудьга! (Ірина, відгук в Інтернеті).

думка
"Декілька років відпочиваю на Азовському морі"
Оксана
САНФІРОВА

Декілька років відпочиваю на Азовському морі. У Бердянську та Кирилівці. Відпочинком дуже задовлена. Розповім про ці курортні місця.
Коли поїзд під’їжджає до Бердянська, по вагонах починають ходити місцеві жителі, пропонуючи житло. Але поспішати з вибором не варто, адже на самій станції гостей мало не за руки хапають. Для міста – це бізнес, а для гостей – можливість вибрати житло до душі. У середньому вартість коливається від 50 до 100 гривень за добу. Але, поторгувавшись, можна навіть знайти і більш дешеві варіанти. Переважно, це місця в будиночках – по 2-3 людини. Якщо пріоритет відпочинку – море, то можна зняти будиночок на косі.

Основне місце для прогулянок у місті – це набережна. Вона просто "всіяна" різними пам’ятниками. Головний – "Бичкові-годувальнику". З цією місцевою визначною пам’яткою фотографуються всі приїжджі – це символ Бердянська. Крім того, можна побачити пам’ятник Сантехніку, пам’ятник Жабі, Хлопчикові-рибалці та інші. Біля набережної є і "щасливе крісло", що виконує бажання. Перпендикулярно набережній розташований проспект, де безліч літніх розваг.

Влітку в місті відбуваються різні фестивалі. Один із найвідоміших – міжнародний кінофестиваль "Бригантина", джазовий фестиваль, фестиваль юшки. Майже весь день можна провести в приватному зоопарку "Сафарі". Для активного відпочинку підійде "Аквапарк".
Для тих, кого цікавить лише море, годиться Кирилівка. Але майте на увазі, що крім пляжу, тут практично нічого немає. Любителям пам’яток або активного відпочинку тут швидко набридне. Зате у Кирилівці є Утлюцький і Молочний лимани з цілющими властивостями".
9-06-2014, 10:31
Коментарів 0 Переглядів 6 407


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!