RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дивом  вижив


Чернівчанин Вадим Дробота впав із даху дев’ятиповерхівки і вижив. За два тижні лікарі обіцяють, що він стане на ноги.

– Наш син народився "у сорочці" та ще й довгій, – каже мати Вадима Ольга Дробота. – Це дякувати Богу і лікарям, що він вижив. Ніхто не вірив. Мені самій важко повірити, що він живий, коли бачу висоту того будинку. Адже Вадим впав з 33-метрової висоти.

Ольга Іванівна розповідає, що 17 березня Вадим пішов на роботу, працював покрівельником. О пів на десяту ранку їй зателефонували і сказали, що син потрапив до лікарні.

– Чоловік мені телефоном сказав, що син дуже вдарився. Але коли я сюди прийшла, лише побачила багато лікарів, – каже пані Ольга. – Вадима привезли без тиску, він втратив дуже багато крові. У нього не могли ні тиск виміряти, ні кров на аналіз взяти. Все відділення було у крові. Лікарі носили кров, плазму, один одному передавали ці пакети. І велика заслуга лікарів у тому, що Вадим живий. "Швидка" приїхала вчасно – за сім хвилин. А у лікарні робили все можливе.

Впав із 33-метрової висоти

Сам Вадим не пам’ятає, що і як з ним сталося.

– Я працював покрівельником, виліз на дах дев’ятиповерхівки на вулиці Щербанюка (колишня Чапаєва). Не прив’язався, – розповідає. – Того дня я не мав залазити на дах, бо перед цим накрапував дощ. Але все ж таки виліз. Кілька кроків зробив і впав.

– Спочатку Вадим десь п’ять метрів проїхав по даху, а потім впав, – продовжує Ольга Іванівна. – Це навіть не з дев’ятого поверху, а з десятого – 33-метрової висоти. Вадим спочатку впав на двометровий паркан і, мабуть, це пом’якшило його удар. Але від удару відірвало половину лівої руки. Вона відлетіла від паркану майже на шість метрів. А вже після паркану він легенько перевернувся на другий бік. Це диво, що органи не пошкоджені, голова не пошкоджена.

Вадим переніс вже чотири операції. Пані Ольга розповідає, що син був спортивної статури, тепер дуже схуд. Але сьогодні (23 квітня, – авт.) його вже возили по відділенню. Днями обіцяють зняти шви. Ще мають розробляти ногу, бо вона тривалий час була нерухома. Підтягнути куксу (відірвало ліву руку вище ліктя, – авт.), щоби можна було встановити протез.

– Два тижні після падіння я взагалі нічого не пам’ятав. Пам’ятаю лише один фрагмент із реанімації, – згадує Вадим. – Я захотів води, але поруч не було медсестри. Права рука була забинтована, а я не знав, що у мене лівої руки немає. Намагався взяти воду і не міг, тоді розізлився, почав кричати. Прийшла медсестра і вколола знеболювальне.
– Вадим згодом зрозумів, що у нього немає руки, – розповідає мама. – Якось він мене попросив підняти ліву руку. А я кажу, що там рана велика, не можу її підняти. Він зрозумів, що я щось приховую. Та поступово сам все усвідомив.

Дуже важка була операція на нозі. Вадим впав на цеглу й розтрощив всю ногу біля стегна. Ногу повністю збирали.
– Нам пощастило і від Бога, і від людей. Допомагають і рідні, і нерідні, друзі Вадима постійно приходять, – розповідає пані Ольга. – Чужі люди допомагали, почувши про цей випадок, підтримували морально та матеріально. Я дуже вдячна всьому медперсоналу обласної лікарні. Хочу подякувати лікарям Миколі Швабу, Дмитру Кваснюку, Василю Василову, Івану Олексюку, Василю Кожухарю, Аурелу Ротарю, Петру Шиндарюку. Лікарі, медсестри, санітарки – всі нам допомагали, всім ми вдячні.

Хлопець переніс чотири операції

Стан Вадима лікарі зараз вважають задовільним.

– Коли Вадима привезли ми навіть не могли аналіз крові зробити, адже він втратив 3,5 літра крові, а це для людини смертельно, – розповідає завідувач відділення травматології обласної лікарні Василь Василов. – Лівої руки не було, а в правій руці у венах майже не було крові. Одна лабораторія каже, що у нього кров першої групи, інша дає кров четвертої групи.

Окрім того, що у Вадима не було лівої руки, його привезли з переломами стегна та правого передпліччя, закритими травмами черевної порожнини та головного мозку. У той момент ніхто не думав, що він виживе.

Його миттєво поклали на операційний стіл. Перша операція тривала понад чотири години. Потім він потрапив у реанімацію. Згодом знову перевівся до нас і ми зробили ще дві операції.

Загалом хлопець переніс чотири операції.

Зараз стан Вадима задовільний. Думаю, через два-три тижні він вже зможе стояти на ногах. І все у нього буде нормально. Те, що він впав із дев’ятиповерхівки і вижив, – це фантастика.
Людмила ОСАДЧУК
25-04-2014, 13:17
Коментарів 0 Переглядів 2 368

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.