RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Корабель толерантності» спробують розхитати


У поліетнічній Чернівецькій області можуть з’явитися провокатори і сепаратисти з Придністров’я. На в’їздах до області облаштували блок-пости та уважно стежать за тим, хто їде в область із боку Молдови.

– Ми співпрацюємо з прикордонниками для недопущення в’їзду на територію області певних елементів та екстремістських проявів, – каже в.о. начальника УМВС в області Валерій ЗІНЧЕНКО. – Щоби не було провокування непорозумінь між національностями, які проживають у Чернівцях та області. У нас багатонаціональний та полірелігійний край. Відомо, що "карта" Чернівецької області розігрувалася як одна з тих, які мають дестабілізувати ситуацію в країні. Ми виставили пости на всіх в’їздах до області. В співпраці з МВС Молдови працюємо щодо недопущення перетину кордону з боку Придністров’я через Молдову на територію Чернівецької області. Виставлені пости молдовських прикордонників із тепловізорами, які контролюють пересування людей уздовж їхнього кордону. Також посилено пости наших прикордонників. У Новодністровську також виставлено пост. Там щоденно у цілодобовому режимі чергує приблизно 20 працівників міліції. Цей пост призначений для недопущення в’їзду на територію області озброєних та сепаратистських формувань з боку Придністров’я. Під охорону взято релігійні об’єкти. Адже під виглядом радикально налаштованих націоналістів планувався напад на Банченський монастир. До наших громадських організацій ці провокатори жодної причетності не мали, але мали на меті дестабілізувати ситуацію і посварити українців із румунами.

Експерти ж кажуть, що на території області можливі провокації не тільки під виглядом радикальних українських націоналістів, а й праворадикальних румунських організацій. Провокації можуть здійснювати провокаційні групи, які володіють румунською мовою, підготовлені на базі 14-ї армії Росії, що дислокується у Придністров’ї.

Таку думку "МБ" висловив директор із розвитку інформаційно-консалтингової групи DefenceExpress Валерій Рябих.

– Виставляння блок-постів у Чернівецькій області зараз дуже доречне, – переконаний Валерій Рябих. – Зараз помічено рух військової техніки у Придністров’ї. Саме ця армія є дестабілізаційним фактором у регіоні.

Зараз наближеним прикордонним областям, тим більше, таким поліетнічним (як Чернівецька, – авт.) потрібно максимально залучити населення та громадські організації до забезпечення правопорядку і виявлення можливих провокаторів. Але це повинно куруватися державою, щоби не було самодіяльності.

– Наскільки високою є ймовірність провокацій на Буковині?

– За нинішніх умов не можна виключати провокацій будь-де. Три місяці тому ми не могли подумати, що Янукович втече з України, що російське керівництво введе війська на нашу територію, що всупереч усім міжнародним договорам, загарбають частину нашої території. Люди і не мали би це передбачати, а відповідні служби були зобов’язані це зробити. Зараз необхідно передбачити всі можливі впливи, які можуть дестабілізувати ситуацію в країні. Ворог є очевидним, але не всі протиріччя вже виявлені й запущені в хід.

– Маєте на увазі протиріччя з Румунією?

– Не з самою Румунією. Можливо, з її радикально налаштованими елементами. Ви ж бачили, кого Росія залучала як "спостерігачів" за "референдумом" в Криму. Там були фріки з радикальних рухів. З того ж угорського "Йоббіка". РФ зараз грає на радикалах. А ці радикальні рухи використані не просто так, швидше, їх підгодовували бюджети ФСБ. Ці рухи підконтрольні Кремлю. Якщо вони використали подібні організації в Криму, то можуть використати їх для дестабілізації обстановки в інших регіонах України. Зокрема на Буковині.

– Чи несе загрозу Буковині та сусіднім областям розміщення 14-ї російської армії у Придністров’ї?

– Окрім того, що вона здійснює "миротворчу" функцію, вона виконує завдання, покладені на неї Росією: формує п’яту колону, групи агентів, провокаторів, диверсійні групи, які можуть діяти на території України. Особливо на території Буковини під виглядом румунських праворадикалів. Що заважає їм сформувати з числа людей, які знають румунську мову, групи агентів і провокаторів, що діятимуть під виглядом румунських праворадикалів? Нічого не заважає. Це є серйозною загрозою. Потім ці провокації коментуватимуться російською стороною у вигідному їй світлі. Росія намагатиметься так діяти.

Михайло Салітра
Максим Скрипій
28-03-2014, 15:01
Коментарів 0 Переглядів 1 985

Теги - Буковина

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!