RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Символ корупції та несмаку

Символ корупції та несмаку

Символ корупції та несмаку
Символ корупції та несмаку
Символ корупції та несмаку


Апартаменти в золоті та коштовностях, суцільний кітч та відчуття несмаку – так описують побачене у маєтках колишніх високопосадовців люди, які вже тиждень ходять на екскурсію до Межигір’я та помешкань інших екс-чиновників.

Майже тиждень дорога з Києва до села Нові Петрівці, де розташована колишня президентська резиденція "Межигір’я", забита автомобілями. Регулювальники з лав Самооборони Майдану час від часу дозволяють машинам проїжджати зустрічними смугами. Але охочих на власні очі побачити легендарний маєток Януковича виявилося так багато, що люди були змушені паркувати автівки за кілька кілометрів до Межигір’я і діставатися туди пішки.

Що найбільше вразило людей у "царських хоромах" Януковича, Пшонки та інших "екс-слуг народу"?

Після обіду 22 лютого на вході до резиденції Януковича не було жодної державної охорони. Натовпом керували активісти самооборони. Народні охоронці ретельно перевіряли тих, хто входив на територію Межигір’я. У мегафон без упину оголошувати правила поведінки на території: "По газонах не ходіть, бо там можуть бути міни. Про всі підозрілі предмети, про спроби мародерства та про неадекватних осіб повідомляйте патрулю. Не намагайтеся заходити всередину, там також може бути небезпечно".

Музикант Андрій ВОЙТЮК – один із перших, хто потрапив на територію Межигір’я в суботу. Після півторагодинної екскурсії резиденцією каже по телефону журналісту "МБ":

– Я не обійшов навіть половини всієї території. Тут дуже багато людей. Всі ходять і розглядають володіння Януковича. Тут дуже велика територія. Бачу кущики, а на них – таблички російською мовою для ботаніка, щоби він знав, що за рослинка, з якого ареалу, скільки живе… Латинських назв нема, бо "воно" ж не вміло читати.

Всі фотографують, стільки тут людей… Просили нас не ходити по газонах, бо вони можуть бути заміновані. Кажуть, що вчора тут були сапери. У приміщення теж не дозволяють заходити, щоби там нічого не "рвонуло". Але лазити по території я вже втомився – ще половини не обійшли, я ось зараз хочу знайти оті славнозвісні пеньки.

Попри гостру неприязність до Януковича, майданівці в його колишній резиденції у перші дні зберігали повний спокій.

"Культур-мультур", як то кажуть, – каже А. Войтюк. – Всі гарно ходять на екскурсію, що приємно. Але бачу чимало "халяви" – он на сходах плитка відпадає, десь дощок нема… Тут явно була халтура. Або патріоти робили, щоби він тут ноги ламав.

Проживати в таких апартаментах навряд чи хотілося би кому-небудь з активістів Майдану. Кажуть, що тут неприємна атмосфера.
– Я би не хотів тут жити, – каже музикант. – Тут зовсім не затишно. Таке враження, що я на території психлікарні. Для санаторію – так, тут нормально. А жити тут я би не хотів.

Думки "гостей" Межигір’я про цю територію – абсолютно одностайні. "Ця людина, якщо воно взагалі людина, не може мати здорової психіки. Таких розкошів може прагнути тільки збоченець", – розповіла одна із відвідувачок.

"Тут усе таке ніби дуже чисте й охайне, але водночас якесь моторошне. Я почуваюся, наче в якомусь поганому сні", – сказав київський студент.

Тим часом фахівці переконують, що дизайнерські рішення в резиденції Януковича виконані професійно. А підвищену емоційну реакцію, мовляв, "все це – прояв несмаку", пояснюють тим, що така стилістика інтер’єру мало кому до вподоби.

– У колонах так званої "Хонки" відразу читається стиль різьблення Древньої Русі. Найімовірніше, що такий дизайн будинку розробляли росіяни, – розповідає "МБ" дизайнер Роман МОСКАЛЕНКО. – Говорити, що Межигір’я виконане з несмаком або зі смаком – це трохи неправильно, бо сама стилістика бароко передбачає перенасиченість ліпного декору й золота.

Практикуючий психолог Альона ГОЛОВІНА також має власний аналіз постійному бажанню Януковича збагачуватися:

"Великі світу цього" обов’язково стикаються з такими обставинами, коли у них виявляються як найкращі, так і найгірші риси та якості. Одяг та будь-які інші предмети, які цю людину оточують – це відображення її внутрішнього світу. Чим більше людина не впевнена в собі, чим більше вона всередині хвилюється і відчуває себе меншовартісною, має страх, сором і провину, тим більшими і дорожчими речами вона буде обставлятися. Коротше кажучи, це манія величі на фоні комплексу неповноцінності.

Микола КОБИЛЮК
Василь КОСМАЧУК


Що знайшли у резиденціях можновладців

У резиденції президента Віктора Януковича в Межигір’ї знайдено золоті монети із зображенням Януковича, золоті гривні, а також президентські запонки. Золоті запонки були знайдені у гаражі в Межигір’ї разом із антикварними іконами, книжками та цінними монетами. Також у резиденції знайшли гараж із 13 колекційними автомобілями. Також знайдена золота монета із портретом Януковича, яка важить кілограм.
Витрати на утримання, ремонти та благоустрій Межигір’я шокують.
Також там знайшли "Апостол" Івана Федорова видання 1674 року.
На благоустрій собачатника в Сухолуччі (мисливський будиночок) Янукович витратив 119 тисяч гривень, а на конюшню у Межигір’ї – 665 тисяч гривень.
Один із будинків, який у документах має номер 3, коштував платникам податків 3,7 мільйона гривень.
Світлини з резиденції екс-генпрокурора Віктора Пшонки виклав у своєму блозі Євген Чубук: "Друзі, до вашої уваги: фото з будинку Пшонки у селі Гореничі (Києво-Святошинський р-н). Стародавні ікони та картини, викрадені Євангелії, мощі святих у кабінеті, яйця Фаберже по всьому будинку, колекція холодної зброї, численні нагороди, портрети Пшонки та Януковича, а також багато-багато іншого".
28-02-2014, 12:50
Коментарів 0 Переглядів 2 731

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.