RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Таксистів б’ють і грабують п’яні пасажири


Чернівецькі таксисти зазвичай потерпають від молодиків напідпитку. Лише за місяць двох водіїв сильно побили.

У Чернівцях таксувати стає небезпечно. 21 січня на вулиці Полєтаєва на капот таксі кинувся п’яний чоловік. Таксист, який віз пасажира, зупинив машину. Як розповів міліції таксист, чоловік кинувся на капот, почав бити машину, відкривати водійські двері та намагався витягти водія з авто й вдарити його, а потім зламав ліве дзеркало заднього виду.

Міліціонери охорони ВДСО затримали чоловіка, на якого вказав працівник служби таксі. Ним виявився місцевий житель 1978 року народження, який перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Цей випадок непоодинокий. За останній місяць у Чернівцях на водіїв служб радіотаксі сталося мінімум два напади. Водіїв сильно побили молодики напідпитку.

– Це сталося в другій половині грудня, – розповідає керівник однієї зі служб таксі. – Було замовлення через "ефір". Нічого не вказувало на те, що молодики неадекватні. Їхали на вулицю Воробкевича. Водій був досвідчений, віком за 50, 25 років з яких працює в таксі. Пасажири почали казати, мовляв, дуже повільно їде. Він каже: "Хлопці, я нормально їду". Дорога дійсно була паршивенька в той час.

Вони йому відповіли: "Ти що, нам погрожуєш?" і почали штовхати і молотити просто в машині. Той зупинив машину, вони витягнули його на вулицю й почали бити. Отримав гематоми обличчя, голова розбита. Чи вони були п’яні, чи обкурені – не знаю. Сильно побили чоловіка. Нападників знайшли, нині триває слідство.

Після виїзду на виклик до гаражів на вулиці Південно-Кільцевій ще один водій служби радіотаксі опинився в лікарні.

– У перших числах січня в нас трапився напад на 40-річного працівника, – розповідає диспетчер однієї зі служб таксі Валентина. – Приблизно опівночі від одного з гаражних кооперативів на Південно-Кільцевій надійшов виклик. Троє пасажирів напідпитку сіли й попросили відвезти їх у район "Кварцу". Приїхавши, розрахувалися. Двоє, які сиділи ззаду, почали сіпати водія за куртку. Той вискочив із машини й не встиг натиснути тривожну кнопку. Пасажири побігли за ним, зірвали з нього сумку з документами та грошима, забрали телефон, вичистили кишені. Його самого так побили, що він втратив свідомість. Машину теж ногами побили. Він отямився і якось дістався додому, бо живе в тому районі. Викликали міліцію. У нього було дуже побите обличчя – суцільна гематома, струс мозку. По голові били ногами. Чоловік два тижні лежав у лікарні. Розслідування нині триває.

Взагалі таке трапляється досить часто. Ми співпрацюємо з охоронною фірмою. Якщо водії встигають натиснути тривожну кнопку, то охорона прибуває швидко. Було нещодавно, що водій відвіз пасажирів на вулицю Каштанову в Садгорі, а з ним не хотіли розраховуватись. Викликав "підмогу". Приїхали швидко кілька машин таксі й група служби охорони, тоді пасажири розрахувалися.

У ДСО при УМВС у Чернівецькій області кажуть, що напади на таксистів стаються двічі-тричі на місяць.

– Напади на працівників таксі, які співпрацюють із ДСО, трапляються двічі-тричі на місяць, – розповідає старший інспектор по зв’язках із громадськістю ДСО при УМВС України в Чернівецькій області Петро ПЕНДЕРЕЦЬКИЙ. – Якщо нападають, то можуть і водія побити, і машину. Переважно це п’яні пасажири. Основна причина – відмова таксиста везти людей напідпитку. Це їх обурює, і вони починають з’ясовувати стосунки. Але причина знову ж таки в тому, що п’яні люди неадекватні, а вплинути на них важко.
Михайло Салітра
13-02-2014, 10:01
Коментарів 0 Переглядів 1 918

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.