RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У міськраді гра «відставити Михайлішина»


Удруге опозиція у міськраді зареєструвала проект рішення про відставку секретаря міськради Віталія Михайлішина, і вдруге цей проект "завис у повітрі".

У п’ятницю, 31 січня, депутат міськради Олексій Каспрук у канцелярії міської ради зареєстрував проект "Про дострокове припинення повноважень секретаря Чернівецької міської ради Михайлішина В.М.". Проте досі офіційний сайт ратуші не оприлюднив текст цього проекту рішення. Нагадаємо, схожа ситуація була й напередодні січневої сесії міської ради – тоді Михайлішин обіцяв, що питання про його відставку буде внесено на розгляд сесії. Але цього не відбулося.

То куди "втікають" документи у міській раді та чи справді Михайлішин так боїться втратити "владне" крісло?

З проектом знову запізнилися?

– Другого грудня минулого року на сесії Чернівецької міської ради дві фракції – "Свобода" і "За Батьківщину" – внесли проект рішення на розгляд сесії "Про дострокове припинення повноважень секретаря Чернівецької міської ради Михайлішина В. М. та виконкому Чернівецької міської ради", – у п’ятницю, зразу після того, як Олексій Каспрук зареєстрував проект рішення, він розповідає журналісту "МБ". – Мною публічно на сесії було передано проекти рішень. Він публічно пообіцяв, що ці рішення будуть внесені на порядок денний наступної сесії та будуть опубліковані. Але ці документи "втратилися". Це питання він відмовляється ставити. Тому сьогодні ми повторно внесли документи про необхідність внесення питання про припинення його повноважень на черговій лютневій сесії. Я зареєстрував цей проект рішення і зробив все необхідне для того, щоби сьогодні він був опублікований на сайті Чернівецької міської ради.

– Якщо цей проект рішення знову не буде внесений до порядку денного, ми будемо звертатися до прокуратури у зв’язку з тим, що секретар міської ради зловживає своїми посадовими обов’язками, – додав він.

Куди зникли документи? Цікавимось у представників міської ради.

– У мене цього проекту рішення немає, – розповідає керівник юридичного управління ратуші Олександр ШИБА. – Більше того, я як начальник юридичного управління цей проект рішення ще не візував та юридичних експертиз не здійснював. Як тільки буде якесь звернення в мене, я гляну, чи є там відповідність законодавству щодо оприлюднення самого рішення. Тоді я буду щось коментувати. Наразі предмету розмови, я вважаю, немає.

Невідомо, куди подівся скан­дальний проект, і керівнику відділу комп’ютерно-технічного забезпечення Валерію МАНІЛІЧУ, який переписував з флешки Каспрука файл із проектом рішення на робочий комп’ютер.

– Наш відділ – це лише технічний супровід. Всі рішення оприлюднює відділ міжнародних відносин і зв’язків із громадськістю, куди я і передав електронну версію проекту. Комп’ютерний відділ не оприлюднює рішення. У нас є відділ міжнародних відносин, який оприлюднює всі рішення на сайті міської ради.

А ось згаданий відділ міськради вважає, що Каспрук трохи спізнився з термінами подання проекту на чергову сесію.

– Причина затримки в тому, що проект був внесений не відповідно до процедури регламенту, – каже начальник відділу міжнародних відносин та зв’язків із громадськістю Андрій ХОДОРОВСЬКИЙ. – Я так зрозумів, що той проект рішення планували внести на лютневу сесію… Але останнім днем, коли приймалися всі проекти на ту сесію, була середа, 29 січня. Тобто всі проекти рішень, які вносяться на лютий, були подані у середу.

"Михайлішин боїться "полетіти" з посади"

Чому проект рішення не оприлюднили на сайті, невідомо й самому Каспруку.

– Мені не надходило жодної інформації про це. Вони затягують час, бо Михайлішин боїться "полетіти" з посади, – вважає опозиціонер.
Водночас Каспрук заявляє, що шанси на відставку Михайлішина нині грандіозні.

– Вони є і постійно збільшуються, – каже депутат. – Якщо пам’ятаєте, його привели до влади 42 депутати. А минула сесія показала, що нині в нього навіть звичайної більшості немає. Майже 10 питань порядку денного на сесії не були прийняті, і вже третій місяць депутати не можуть ухвалити їх. В нього нема більшості: частина депутатів, яка думала, що від "перестановки доданків сума не змінюється" (мовляв, прийде молодий та енергійний Михайлішин, завдяки якому гроші надійдуть з Києва), тепер побачила, що нічого такого нема. Вони бачать, що комунальне господарство міста в занепаді, у підприємств ростуть борги, зарплати вчасно не виплачуються. А життєво важливі для міста питання не вирішуються. Для прикладу – питання збільшення ліміту електроенергії, яке безпосередньо могли у Києві вирішити "куратори" Михайлішина Борисов і Бойко. Депутати дуже незадоволені й кадровою політикою. У нього немає більшості. Охочі голосувати за його відставку є у всіх фракціях міської ради.
Микола КОБИЛЮК
4-02-2014, 17:59
Коментарів 0 Переглядів 1 942

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.