RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Повернули з того світу


17-річний мешканець Красноїльська Сторожинецького району Віталій Марку дивом залишився живий. Упавши під комбайн, хлопець отримав тяжкі травми й переніс чотири операції.

Нині Віталій перебуває в хірургічному відділенні міської дитячої лікарні, що на вулиці Буковинській. Худенький хлопчик лежить на ліжку, накритий покривалом, з-під якого видніється перев’язана нога. Знявши навушники, привітно усміхається. На запитання, як почувається, відповідає, що добре.

"Принесла бульйон, який зварила мама"

– Син ніколи не скаржиться, як би боляче йому не було, мужньо все терпить. Переніс чотири операції. Скільки уколів і різних систем йому поставили – не злічити, а він навіть не застогнав. Досі син ніколи нічим не хворів, – каже батько хлопця Георгій МАРКУ. – Віталій дуже роботящий. Допомагав мені на городі, по господарству, ремонт робити. Два місяці тому його взяв на збирання кукурудзи один фермер. Віталій упав під комбайн, який рухався. Йому відірвало одну ногу разом із частиною тазу та кишечнику. Стікаючи кров’ю, він самотужки вибрався з комбайна. Напевно, допомогла синові Божа рука, бо інакше він загинув би. Усю дорогу, доки його везли до Чернівців, Віталій був при свідомості й навіть попросив води. В обласній лікарні швидкої допомоги, що на вулиці Фастівській, йому зробили операцію й перелили понад три літри крові. Я дуже вдячний хірургові Святославу Грабовському, який взявся оперувати сина. Пізніше його перевели в міську дитячу лікарню. Тут до нас ставляться добре всі лікарі та медсестри. Хірург Олег Боднар дуже опікується Віталієм. Нам виділили окрему палату. Я ні на хвилинку не відходжу від сина, оскільки він потребує постійного догляду. Дружина не може сидіти біля нього, бо два тижні тому народила донечку. У нас шестеро дітей".

До палати заходять молоді жінки. "Це наші сестри за вірою, – пояснює пан Георгій. – До Віталія приходить багато людей. Приносять продукти, гроші. Спочатку щодня на ліки потрібно було майже три тисячі гривень. Нам дуже допоміг керівник благодійного фонду "Крик дитячої душі" Ілля Шотропа. Нині він привіз для Віталія інвалідний візок. Обіцяв допомогти з лікуванням у Німеччині. Але на це потрібно понад 100 тисяч доларів".

– Ми прийшли до Віталія з подругою. Я принесла йому бульйон, який зварила моя мама, – розповіла Ліля. – Віталій дуже добрий хлопець. Усі в селі шкодують, що з ним трапилося таке нещастя".

"Дякую Богові й лікарям"

– Віталій Марку потрапив під комбайн і отримав досить тяжкі травми. Його дуже кваліфіковано прооперували в обласній лікарні швидкої медичної допомоги, – розповів дитячий хірург найвищої категорії міської дитячої лікарні Олег Боднар, який зараз лікує Віталія. – Оскільки ліва нога хлопця була буквально перемелена комбайном, то зберегти її не вдалося. У нього також немає частини тазової кістки. Хворі з такими травмами потрапляють до нас досить рідко. Спочатку Віталій перебував у відділенні реанімації, яким завідує Степан Басістий. Потім підключилися лікарі хірургічного відділення разом із завідувачем Євгеном Микитинським. Я тричі оперував Віталія. Динаміка лікування позитивна, усе йде на покращення. Зараз хлопцеві тільки роблять перев’язки. У подальшому Віталій потребує оперативного втручання на товстій кишці. Це можливо через півроку, коли повністю загоїться рана. Цю складну операцію ми можемо зробити в нашій лікарні. Після цього можна порушувати питання про можливе протезування ноги. Віталій залишиться інвалідом, але житиме.

– Яку музику слухаєш? – запитуємо у Віталія. "Пісні про Бога, – каже хлопець. – Дякую йому й лікарям, які врятували мене. Хочу жити, ходити до школи, зустрічатися із друзями"
Надія БУДНА

До речі

Для тих, хто хоче допомогти Віталію Марку, повідомляємо номери мобільних телефонів його батька Георгія: (097) 7287169,
(068) 0960780.
6-12-2013, 15:41
Коментарів 0 Переглядів 5 289

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.