RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Буковина» –  у Прем’єр-лігу?!

Керівництво футбольного клубу "Буковина" заявило про готовність команди виступати в Прем’єр-лізі. Такий розвиток подій став можливим після того, як вслід за алчевською "Сталлю" (срібний призер Першої ліги) від участі в Прем’єр-лізі відмовилася й "Олександрія", яка посіла третє місце в сезоні 2012-2013 років.

Генеральний директор футбольного клубу "Буковина" Віктор Олійник погодився замінити алчевську "Сталь" в елітному дивізіоні українського футболу.

"Буковина" вже надіслала відповідні документи до Федерації футболу України та Професійної футбольної ліги.

Головний тренер "Буковини" поки що ситуацію не коментує.

– Я не маю остаточної інформації, – каже головний тренер команди Вадим ЗАЯЦЬ. – Поки що не хотілося би давати якісь коментарі із цього приводу.

Як повідомив прес-секретар "Буковини" Олексій МАМЧУК, 13 червня команда вже скерувала заявки на участь.

– Ми скерували відповідні документи до ФФУ та ПФЛ, де зазначається, що ми готові брати участь у Прем’єр-лізі, – каже Олексій Мамчук, – але за тієї умови, що керівництво ФФУ та ПФЛ піде команді назустріч із термінами вирішення проблем з інфраструктурою. Таке прохання виклало в листі керівництво команди. Для команди все це стало досить несподіваним.

Керівництво стадіону каже, що найголовнішим є підігрів поля, а роздягальні та інші приміщення обладнати можна швидко.

– Сьогодні потрібно, щоб був підігрів поля, – розповідає директор стадіону "Буковина" Валерій КОРОЛЯНЧУК. – Також потрібно привести роздягальні до ідеального стану, облаштувати кімнату для допінг-контролю. Для доведення всього до мінімальних вимог немає великих проблем. Атестацію до Першої ліги стадіон пройшов. По інфраструктурі стадіону норми ми виконали. Також здійснюють ремонт секторів. Найважче із цього всього зробити підігрів поля. Ми не знаємо, скільки це потребує часу. але це швидко не робиться. А роздягальні й внутрішні приміщення можна зробити за місяць-два.

– Мене як вболівальника тішить те, що команда виступатиме в Прем’єр-лізі, – розповідає коментатор матчів за участю "Буковини" Георгій МАЗУРАШУ. – Але вважаю, що інфраструктурно команда не готова до повноцінної участі в Прем’єр-лізі. Так, уже багато зробили, бо раніше в команди була тільки табличка й все. Інфраструктура розвинулася, але цього недостатньо. Багато говорили про будівництво бази, але її так і немає. Проблема також у тому, що це вплине на місцевий футбол не найкращим чином. Бо команду дублем із місцевих вихованців не підсилиш. Відповідно потрібно буде підтягувати гравців з інших команд. Хотілося б, щоб команда більш природно увійшла до Прем’єр-ліги: зі своїми вихованцями, більшістю місцевих хлопців.

Раніше Вадим Заяць ставив перед командою завдання потрапити до першої п’ятірки. Щодо потрапляння до вищого дивізіону висловлювався досить обережно. "Щодо виходу до Прем’єр-ліги, то все це добре, але в клубі до цього має відбутися низка заходів, – говорив головний тренер. – У Прем’єр-лізі є поняття атестації клубу. Навіть якби ми за результатами й потрапили туди, атестацію не пройшли би Там є умови для команди: наявність бази, вимоги до стадіону. Щодо того, чи готова була б команда виступати в Прем’єр-лізі, скажу наступне: будь-яка команда може там виступати, але питання: як? Я прихильник того, щоб хлопці, які добре себе проявили, пробували себе в елітному дивізіоні. Та я не прихильник того, коли команда виходить туди, починає залучати людей, які грали по "сто років", тільки через прізвища. Ми йдемо шляхом, беручи футболістів "нізвідки". Із часом вони досить гучно заявляють про себе на рівні Першої ліги. Ось у цьому напрямку й хотілося б працювати далі.

У ФФУ припускають, що після відмови "Сталі" та "Олександрії" від виступів у Прем’єр-лізі їхнє місце там може посісти четверта команда Першої ліги за підсумками сезону. Тобто "Буковина".

"Але тут ми повинні, на мій погляд, сказати один одному: "Стоп". Так можна дійти й до десятої, до дванадцятої, до чотирнадцятої команди Першої ліги. Що це тоді буде за Прем’єр-ліга? – сказав із цього приводу перший віце-президент ФФУ Сергій СТОРОЖЕНКО. – На мій погляд, це найбільш чистий правовий варіант. Але виконком може ухвалити спеціальне рішення із цього приводу. 14-го червня відбудеться фінальне засідання з атестації футбольних клубів, яке буде вирішувати долю претендентів на статус професійних клубів, на перехід у Прем’єр-лігу.
Остаточне рішення у ФФУ та ПФЛ ухвалять сьогодні, 14 червня, під час атестації команд.
Михайло САЛІТРА
14-06-2013, 13:40
Коментарів 0 Переглядів 2 218

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.